סירות פילו הכי יפות בארץ
בזמן שאתם הגשתם לאורחים שלכם סתם בורקס, אנחנו למדנו מרון יוחננוב איך מכינים בורקס גבינה ופטריות שנראה פחות כמו בורקס ויותר כמו הדבר הכי מהמם שיצא מהתנור שלכם אי פעם. יש לכם פילו? אז יאללה, בואו גם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסירות:
חבילת עלי פילו
חמאה מומסת
למילוי:
גבינה כחושה או תערובת גבינות מוכנה למילוי
ביצה
מלח
גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת, לפיזור לפני האפייה
לפטריות:
50 גרם חמאה
1 בצל אדום, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
מעט תימין
2 סלסילות פטריות מכל סוג שאוהבים, קצוצות
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 הפטריות: ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל קלות. מוסיפים את השום והתימין וממשיכים לטגן.
2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מצטמצמות. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
3 המילוי: מערבבים את הגבינה עם הביצה והמלח. מעבירים לשק זילוף.
4 לוקחים דף פילו וחוצים בסכין לשני משולשים. מורחים חמאה מומסת על משולש אחד, ומניחים עליו את המשולש השני. מגלגלים את המשולש מהבסיס כלפי מעלה עד קצת יותר מחצי הדרך, מביאים את השוליים לאמצע וסוגרים בעזרת קצה המשולש (לא להיבהל, יש סרטון). חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מסדרים את הסירות על תבנית מרופדת נייר אפייה וממלאים בתערובת הגבינה. מפזרים מלמעלה את תערובת הפטריות.
7 מברישים את הסירות מבחוץ במעט חמאה מומסת ומפזרים גבינה צהובה מגוררת.
8 אופים 20 דקות, או עד שמזהיב יפה.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".