סלט פסטה ניסואז
השידוך המושלם בין סלט ניסואז לסלט פסטה קר, עם שעועית ירוקה, טונה, עגבניות שרי וזיתי טאסוס שחורים. אחלה של ארוחת צהריים או אפילו ארוחת ערב קלילה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה קצרה (500 גרם) כמו פנה, פוזילי, קונכיות, פרפרלה וכו'
200-250 גרם שעועית ירוקה טרייה (או קפואה)
2 קופסאות טונה קטנות (160 גרם כל אחת), מסוננות
1/2 סלסילת עגבניות שרי
1/2 כוס זיתי טאסוס, מגולענים
2-3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
4 כפות שמן זית
כפית חומץ בן יין אדום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מסירים את הקצוות מהשעועית הירוקה הטרייה.
2 מחממים הרבה מים בסיר גדול. כשהם רותחים, מוסיפים מלח בנדיבות, מוסיפים את הפסטה והשעועית הטרייה ומבשלים על פי הוראות היצרן. אם משתמשים בשעועית קפואה, מוסיפים אותה לסיר 4-5 דקות לפני סיום בישול הפסטה.
3 מסננים את הפסטה והשעועית אל תוך מסננת גדולה ושוטפים אותן במים קרים.
4 מערבבים בקערה גדולה 4 כפות שמן זית עם חומץ, מלח ופלפל.
5 מעבירים את הפסטה והשעועית המסוננות אל הקערה. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים אותן וגם את תכולת שתי קופסאות הטונה והזיתים.
6 מערבבים מעט ומוסיפים מעל את הביצים הקשות.
* אם רוצים, אפשר להוסיף לסלט גם 4 תפוחי אדמה קטנים, אותם מבשלים ביחד עם הפסטה והשעועית. כמו כן, אפשר להוסיף גם פרוסות דקות של בצל סגול בינוני אחד.