אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

סלט פסטה ניסואז

השידוך המושלם בין סלט ניסואז לסלט פסטה קר, עם שעועית ירוקה, טונה, עגבניות שרי וזיתי טאסוס שחורים. אחלה של ארוחת צהריים או אפילו ארוחת ערב קלילה

רות אוריאל | mako אוכל | פורסם 01/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה קצרה (500 גרם) כמו פנה, פוזילי, קונכיות, פרפרלה וכו'

200-250 גרם שעועית ירוקה טרייה (או קפואה)

2 קופסאות טונה קטנות (160 גרם כל אחת), מסוננות

1/2 סלסילת עגבניות שרי

1/2 כוס זיתי טאסוס, מגולענים

2-3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים

4 כפות שמן זית

כפית חומץ בן יין אדום

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מסירים את הקצוות מהשעועית הירוקה הטרייה.

2 מחממים הרבה מים בסיר גדול. כשהם רותחים, מוסיפים מלח בנדיבות, מוסיפים את הפסטה והשעועית הטרייה ומבשלים על פי הוראות היצרן. אם משתמשים בשעועית קפואה, מוסיפים אותה לסיר 4-5 דקות לפני סיום בישול הפסטה.

3 מסננים את הפסטה והשעועית אל תוך מסננת גדולה ושוטפים אותן במים קרים. 

4 מערבבים בקערה גדולה 4 כפות שמן זית עם חומץ, מלח ופלפל.

5 מעבירים את הפסטה והשעועית המסוננות אל הקערה. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים אותן וגם את תכולת שתי קופסאות הטונה והזיתים.

6 מערבבים מעט ומוסיפים מעל את הביצים הקשות. 

* אם רוצים, אפשר להוסיף לסלט גם 4 תפוחי אדמה קטנים, אותם מבשלים ביחד עם הפסטה והשעועית. כמו כן, אפשר להוסיף גם פרוסות דקות של בצל סגול בינוני אחד.

>> כללי יסוד במטבח הצרפתי
>> מאסטר שף: המתכון לאתגר האלסקה בומב