צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
אורז עם אפונה, גזר וטונה
מנה צבעונית, עשירה וטעימה שמכינים בקלי קלות. יכולה להוות תוספת מקורית למנה עיקרית וגם מנה בפני עצמה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 14/03/22
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 בצל סגול גדול, קצוץ דק
2 כוסות אורז בסמטי
2 שיני שום, קצוצות
2 כוסות אפונה וגזר קפואים
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
מלח
קופסת טונה בשמן זית
3 כוסות מים רותחים
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות נוספות על אש קטנה.
2 מוסיפים את השום, האפונה והגזר, התבלינים והטונה ומערבבים.
3 מוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-18 דקות.
4 מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
5 בעזרת מזלג מערבבים את האורז ומגישים.
ספרו לנו על מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס