אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז עם אפונה, גזר וטונה

מנה צבעונית, עשירה וטעימה שמכינים בקלי קלות. יכולה להוות תוספת מקורית למנה עיקרית וגם מנה בפני עצמה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 14/03/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל סגול גדול, קצוץ דק

2 כוסות אורז בסמטי

2 שיני שום, קצוצות

2 כוסות אפונה וגזר קפואים

כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן

מלח

קופסת טונה בשמן זית

3 כוסות מים רותחים

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות נוספות על אש קטנה.

2 מוסיפים את השום, האפונה והגזר, התבלינים והטונה ומערבבים.

3 מוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-18 דקות.

4 מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

5 בעזרת מזלג מערבבים את האורז ומגישים.

ספרו לנו על מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בשבוע שעבר הכנו בלינצ'ס סלמון ופטריות
>> מתוקים שלי: אלפחורס לפי הספר