גמרים חשובים, ממש כמו משחקי פיינל-פור ומשדרי בחירות, דורשים כיבוד איכותי, והגמר של מאסטר שף על אחת כמה וכמה. הרי בגמר כזה אתם לא רוצים לנשנש ביסלי. מעוגיות מלוחות ועד כנפיים – הצעות לבשלנים מכל הסוגים
ליה אור | mako | פורסם 12:15 24.11.10
עוגיות מלוחות. עם אניס, או עבאדי פשוטות?עוגיות מלוחות
הגרסה לעצלנים: מה קורה כשמערבבים קמח, מלח, שמן ובירה? מקבלים בצק כמו של עוגיות עבאדי! אל תגידו שזה גדול עליכם, זה באמת מתכון לסופר-מתחילים.
הגרסה למשקיענים: כשנותנים למיקי שמו להכין עוגיות מלוחות, מטבע הדברים מקבלים תוצאה קצת יותר מתוחכמת. אצלו יש גם אניס בבצק, וכל עוגייה זוכה לטבילה אישית בביצה ובשומשום לפני האפייה. אי אפשר להגיד שיש כאן מתכון מסובך, אבל כן כזה שדורש טיפה יותר השקעה.
הגרסה לעצלנים: עצה לחיים: אם אתם מחפשים גרסה פשוטה למתכון כלשהו, דבר ראשון תחפשו אצל גיל חובב. כל הירקות ביחד, בתבנית אחת, בלי יחס אישי לכל ירק ובלי בלגנים. אבל איך התוצאה? מעולה, תודה.
הגרסה למשקיענים: אם יש לכם קצת יותר זמן וכוח, בואו ללמוד איך מכינים את האנטיפסטי המושלם – אמיתי אמיתי, כמו מקצוענים. כשמתעמקים מבינים שכל ירק אוהב את הצלייה שלו קצת אחרת, עם תיבול טיפה שונה, ושבעבודה נכונה – אנטיפסטי יכול להית יצירת אמנות.
אנטיפסטי. אפשר לדחוף את כל הירקות ביחד ואפשר לתת לכל אחד יחס אישי|צילום: Foodcollection, GettyImages IL
פיצה על טורטייה
הגרסה לעצלנים: לוקחים טורטייה, מורחים עליה רסק עגבניות פשוט ומפזרים מעט אורגנו. מוסיפים גבינה צהובה מגוררת ועוד תוספות אם מתחשק (פטריות, תירס, זיתים), ומכניסים לטוסטר ל-10 דקות.
הגרסה למשקיענים: פיצה-טורטייה של מסעדת חדר אוכל, עם עגבניות אמיתיות וגבינות שוות במיוחד.
פיצה על טורטייה של חדר האוכל. גם הגרסה הפשוטה שווה לאללה|צילום: איתי ספיבק, יחסי ציבור
אצבעות בצק מתובלות
הגרסה לעצלנים: לוקחים בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה, אבל לא חובה), מרדדים אותו דק ומורחים חלמון ביצה טרוף. מפזרים איזה תבלינים שרוצים (מלח, פלפל, אבקת שום, צ'ילי גרוס, בצל מטוגן, שומשום, קימל, כמון וכו'), חותכים לרצועות ומגלגלים כמו בורג. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות.
הגרסה למשקיענים: מקלות זיתים של מאפיית לחמים. מאפה שמרים שדורש השקעה – גם בזמן וגם בחומרי גלם – אבל שווה כל שנייה וכל שקל, בריבית.
הגרסה לעצלנים: החלק הכי מבאס בכנפיים הוא הניקיון שלהן. מרגע שעברתם את זה (או שהקצב המשקיען עבר את זה בשבילכם) – דרככם סוגה בשושנים. המתכון המומלץ שלנו הוא של כנפיים במיץ תפוזים, סויה וג'ינג'ר, שדורשות מינימום מאמץ ומתבשלות להן במחבת בכיף.
הגרסה למשקיענים: טוב, במקרה של כנפיים גם הגרסה למשקיענים ידידותית להפליא. היא פשוט מצריכה טיגון בשמן עמוק, טכניקה שלא כולם מתים עליה. המתכון הוא של מסעדת אגדיר, והתוצאה – כנפיים חריפות ונהדרות, שאי אפשר להפסיק לטחון.
הגרסה למשקיענים: כשנותנים למיקי שמו להכין עוגיות מלוחות, מטבע הדברים מקבלים תוצאה קצת יותר מתוחכמת. אצלו יש גם אניס בבצק, וכל עוגייה זוכה לטבילה אישית בביצה ובשומשום לפני האפייה. אי אפשר להגיד שיש כאן מתכון מסובך, אבל כן כזה שדורש טיפה יותר השקעה.
הגרסה לעצלנים: עצה לחיים: אם אתם מחפשים גרסה פשוטה למתכון כלשהו, דבר ראשון תחפשו אצל גיל חובב. כל הירקות ביחד, בתבנית אחת, בלי יחס אישי לכל ירק ובלי בלגנים. אבל איך התוצאה? מעולה, תודה.
הגרסה למשקיענים: אם יש לכם קצת יותר זמן וכוח, בואו ללמוד איך מכינים את האנטיפסטי המושלם – אמיתי אמיתי, כמו מקצוענים. כשמתעמקים מבינים שכל ירק אוהב את הצלייה שלו קצת אחרת, עם תיבול טיפה שונה, ושבעבודה נכונה – אנטיפסטי יכול להית יצירת אמנות.
הגרסה לעצלנים: לוקחים טורטייה, מורחים עליה רסק עגבניות פשוט ומפזרים מעט אורגנו. מוסיפים גבינה צהובה מגוררת ועוד תוספות אם מתחשק (פטריות, תירס, זיתים), ומכניסים לטוסטר ל-10 דקות.
הגרסה למשקיענים: פיצה-טורטייה של מסעדת חדר אוכל, עם עגבניות אמיתיות וגבינות שוות במיוחד.
הגרסה לעצלנים: לוקחים בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה, אבל לא חובה), מרדדים אותו דק ומורחים חלמון ביצה טרוף. מפזרים איזה תבלינים שרוצים (מלח, פלפל, אבקת שום, צ'ילי גרוס, בצל מטוגן, שומשום, קימל, כמון וכו'), חותכים לרצועות ומגלגלים כמו בורג. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות.
הגרסה למשקיענים: מקלות זיתים של מאפיית לחמים. מאפה שמרים שדורש השקעה – גם בזמן וגם בחומרי גלם – אבל שווה כל שנייה וכל שקל, בריבית.
הגרסה לעצלנים: החלק הכי מבאס בכנפיים הוא הניקיון שלהן. מרגע שעברתם את זה (או שהקצב המשקיען עבר את זה בשבילכם) – דרככם סוגה בשושנים. המתכון המומלץ שלנו הוא של כנפיים במיץ תפוזים, סויה וג'ינג'ר, שדורשות מינימום מאמץ ומתבשלות להן במחבת בכיף.
הגרסה למשקיענים: טוב, במקרה של כנפיים גם הגרסה למשקיענים ידידותית להפליא. היא פשוט מצריכה טיגון בשמן עמוק, טכניקה שלא כולם מתים עליה. המתכון הוא של מסעדת אגדיר, והתוצאה – כנפיים חריפות ונהדרות, שאי אפשר להפסיק לטחון.