לפני שאתם מערבבים את הגבינה הלבנה והצימוקים, בואו לקבל רעיונות למילויים קצת יותר מדליקים. מבלקני ועד קרם בטטות: בחג שבועות תגלגל לך
הבאגסי ביסטרו בר | פורסם 09:09 05.06.11
בלינצ'ס. יקבלו באהבה כל מילוי, מתוק או מלוח|צילום: Gabor Izso, Istock
בלינצ'ס - מתכון בסיסי
המצרכים: חצי ליטר חלב 250 מ"ל מים פושרים 6 ביצים 50 גרם סוכר קורט מלח 380 גרם קמח 100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1.מערבבים יחד את כל החומרים במערבל מזון במהירות אטית עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
2.ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון גדולה ויוצקים בעזרת מצקת מן התערובת (מנה אחת של מצקת בכל פעם- עובי 3-4 מ"מ) עד לכיסוי מלא של תחתית המחבת. מטגנים כ-2 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ונפרדים מהמחבת.
3.הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים כדקה נוספת. מעבירים לצלחת עבודה בצד וממשיכים להכין את יתר הבלילה.
בלינצ'ס במילוי בלקני
המצרכים: חציל בלדי קלוי על הגריל, קלוף וללא נוזלים (מניחים בצד במסננת לניקוז הנוזלים) פלפל אדום שרוף על הגריל וקלוף 150 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עלי זעתר קצוצים 100 גרם גבינת פטה מגוררת שן שום קצוצה פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1.מכניסים את המרכיבים הבאים יחד לקערת ערבוב: חציל קצוץ, רצועות פלפלים דקות, גבינה וגבינת פטה, שום, פלפל גרוס ועלי זעתר.
2.מערבבים את המרכיבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
3.לוקחים מעט בכף מעט מהתערובת ומניחים על בקצה עלה הבלינצ'ס.
4.מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלילים עד לקצה השני.
5.מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.
נמאס לכם לגלגל? אפשר גם ככה|צילום: עמרי אנדרס צורףבלינצ'ס שמנת וסלמון
המצרכים: 150 גרם גבינת ריקוטה בצל ירוק בצל סגול סלמון מעושן עלי בזיליקום פלפל שחור גרוס מלח ים
אופן הכנה:
1.קוצצים את הסלמון, בצל ירוק, בצל סגול ועלי הבזיליקום.
2.מערבבים יחד עם הגבינה ומוסיפים מעט פלפל ומלח.
3.לוקחים מעט מהתערובת ומניחים בקצה הבלינצ'ס.
4.מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.
5.מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.
בלינצ'ס כרישה וחצילים
המצרכים: 1 כרישה 1 בצל סגול 1 בצל לבן 50 גרם חמאה שמן זית תימין מעט יין לבן 150 גרם גבינת מסקרפונה מלח ופלפל
אופן הכנה:
1.פורסים את הכרישה (רק החלק הלבן) לרצועות דקות ואת הבצלים לטבעות דקות מאוד.
2.ממיסים בסיר חמאה ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך ראשוני, מיד אחר כך מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים מעט יין לבן וממשיכים לטגן עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים עלי תימין לעוד 5 דקות.
3.לאחר הקירור מוסיפים את הגבינה ומערבבים יחד.
4.לוקחים מעט מהתערובת ומניחים על הבלינצ'ס.
5.מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.
6.מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.
כרישה. מה שטוב בקיש, טוב גם בבלינצ'ס|צילום: MorePixels, Istock
בלינצ'ס קרם בטטות וגבינת עזים
המצרכים: 2 בטטות קלופות 100 גרם גבינת עזים רכה 150 גרם גבינת עזים מסוג פרומעז עלי בזיליקום אגוזים קצוצים מעט צ'ילי מתוק מלח ופלפל
אופן הכנה:
1.מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך.
2.לאחר קירור הבטטות מעבירים אותן למעבד מזון ומוסיפים עלי בזיליקום, גבינות עזים וצ'ילי, עד לקבלת תערובת חלקה.
3.מוסיפים לתוך התערובת המוכנה מלח ופלפל לפי הטעם ואגוזים קצוצים.
4.לוקחים מעט מהתערובת ומניחים על הבלינצ'ס.
5.מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.
6.מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.
בלינצ'ס גבינות מתוק
המצרכים: 400 גרם גבינת ריקוטה 3/4 כוס סוכר 1 כוס פירורי עוגיות או ביסקוויטים 25 גרם חמאה מומסת 50 גרם צימוקים קליפה מגוררת מחצי לימון גרגירים מחצי מקל וניל
אופן הכנה:
1.מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים.
2.מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים על הבלינצ'ס.
3.מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.
4.מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.
5.ניתן בעזרת שק זילוף לקשט את הבלינצ'ס.
* המתכונים באדיבות באגסי ביסטרו בר, פלורנטין 26, 03-6813138. א-שבת מ-10:00 ועד מאוחר מאוד.