הפרות בלחץ, הכבשים בהיסטריה. הנה מגיע תורו של הבשר לעלות על השולחן. המתכונים הכי מעניינים שיעשו את החג הזה לחוויית בשרים אמיתית
mako | פורסם 09:44 14.09.09
רך כמו חמאה. אסאדו ברוטב רימונים|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור אסאדו ברוטב רימונים וברנדי
השף יניב כהן עם מתכון למנה בשרית עיקרית, שגם יהיה קל להכין וגם טעים לאכול. אתח אסאדו עסיסי של קילו וחצי, במשרה רימונים וציר בשר באפייה ארוכה, יוצא רך רך.
טלה מתקתק שעושה חשק לעוד|תמונת AVI: עדי רם, תחרות מתכוני השוקולד של עלית
סינטה בזיגוג רימונים וג'ינג'ר
הכנה קצרה שנותנת מנה חברתית של פרוסות סינטה עסיסיות, נימוחות ודקות, שאפשר להעביר בין כולם. רוטב רימונים וג'ינג'ר, כהה, סמיך ומבריק, נותן למנה מראה של מסעדת גורמה.
אתם לא חייבים לארח את הדודה ממקסיקו כדי להתהדר בצ'ילי קון קרנה אמיתי. בשר איכותי, שעועית אדומה ברוטב עגבניות וקצת צ'ילי כדי להקפיץ את העסק. רצוי ללוות בנאצ'וס ושמנת. האמיצים ירחיקו עד הטורטיה.
תבשיל הבשר והאורז ההפוך ששמו יצא למרחקים, יכול להופיע גם בארוחת החג שלכם בלי שתצטרכו להזיע יותר מדי. עם כל כך הרבה ירקות ותבלינים טובים בסיר אחד - המחמאות לבשלן/ית מובטחות.
מתכון נפלא למנה שלא צריכה להתבשל 8 שעות בסיר כדי לצאת מדהימה. הבונוס הנוסף שלה הוא השימוש בנתח הצ'ך, שהוא דל שומן יחסית אך עסיסי, ומבטיח שיהיו לכם פחות עודפים להילחם בהם אחרי החגים.
המנה שאף שולחן חג לא שלם בלעדיה. נתח בשר עסיסי, עטוף בניחוחות רוזמרין ושום, ומוגש עם רוטב איולי אלוהי. יש בפנים גם טיפים לצלייה המושלמת, אז אל תפספסו. כדי לסגור את הפינוק המושלם רצוי ללוות את הרוסטביף עם תפוחי אדמה אפויים, אבל ממש לא חייבים.
"טאג'ין" הוא למעשה שם כולל למגוון תבשילים בטוניסיה ובמרוקו, שנגזר משמו של כלי החרס בו מכינים אותו. בטאג'ין שלפניכם, מתווספים לבשר פירות יבשים אגוזים ומקלות קינמון ריחנים, שמעניקים לו מתקתקות וניחוח משכרים.