![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED1002_c.jpg)
ובפנים, הס פן תעיר, גבינה שהכנתם לגמרי לבד!|צילום: עודד קרני
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED1002_c.jpg)
גבינה לבנה ביתית
מה צריכים?
2 ליטר חלב, רצוי עזים
4 כפות של יוגורט צאן
150 גרם מלח (כוס חד פעמית מלאה)
מה עושים?
1.מחממים את החלב בסיר, עד לטמפרטורה של 45 מעלות (בטבילת אצבע, אמורים להרגיש שהוא קצת יותר חם מפושר).
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0906_c.jpg)
2.מוספים את יוגורט הצאן, מערבבים ומכסים היטב. עוטפים את הסיר במגבת ומשאירים אותו כך בטמפרטורת החדר למשך הלילה.
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0916_c.jpg)
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0924_c.jpg)
3.בודקים שהחלב הגבין, כלומר הקריש והפך לגושים גושים. אם עדיין לא, מחכים עוד. כשמגבין מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2024/01/16/ODED0947_autoOrient_c.jpg)
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0939_c.jpg)
4.מעבירים את החומר לחיתול בד (אפשר גם מפת אל-בד חד פעמית, או בד גאזה) לטפטוף של כמה שעות, בהתאם למרקם הרצוי.
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0926_c.jpg)
![אוכל כשר (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0957_c.jpg)
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0973_c.jpg)
![יוגורט בבד חיתול (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED0985_c.jpg)
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2020/03/12/ODED1013_c.jpg)
![משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2011/05/26/ODED1029_c.jpg)
* תודה רבה למחלבת יעקבס, כפר הרא"ה