שבוע חדש, ארוחה חדשה. הפעם החלטנו להשאיר את הבשר הטחון שיהיה לחבר'ה לבזבוזים, ולהתעמק בעוף. אבל לא סתם עוף - עוף ממולא עם אורז וירקות ותבלינים. ויש גם מנה ראשונה וקינוח - בקיצור, כל מה שצריך כדי לצאת מסופקים ומאושרים. 

אין תמונה
הרשימה השבועית

מנה ראשונה:
מרק חומוס, פסטה ותפוחי אדמה

מרכיבים:
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 בצל קצוץ דק
1 גזר קטן חתוך לקוביות
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות גדולות
1/2 1 ליטר מים רותחים
100 גרם פסטה קצרה
1/2 כפית שום טחון
מלח
פלפל

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים מספר דקות נוספות.
3. מוסיפים את החומוס, המים הרותחים, תפוחי האדמה, השום, המלח והפלפל
4. מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית.
5. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי משך הזמן המצוין על האריזה.

מנה עיקרית:
עוף ממולא באורז

לעוף:
1 עוף שלם מנוקה
3 כפות שמן מעורבב עם 2-3 כפות פפריקה חריפה

למלית:

עוף בגריל (צילום: istockphoto)
עוף ממולא. בפנים יש אורז והפתעות|צילום: istockphoto
2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים רותחים
3 גזרים מגוררים
2 בצלים קצוצים
קורט פפריקה
קורט כורכום
קורט אגוז מוסקט
מלח
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
צרור עלי כוסברה קצוצים דק

אופן ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה ל-150 מעלות.
2. מעבירים לסיר קטן את האורז והשמן, מבעירים תחתיו להבה גבוהה ומטגנים כמה דקות עד שהאורז מתחמם.
3. מוסיפים לסיר את המים, ממליחים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ללהבה הקטנה ביותר ומכסים את הסיר.
4. מבשלים את האורז 15 דקות, מכבים את הלהבה ומשאירים את האורז בסיר מבלי להרים את המכסה 10 דקות נוספות.
5. בסיר נפרד מטגנים את הבצל עד שהוא משחים, מוסיפים את הגזר, מטגנים כמה דקות נוספות, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
6. מערבבים את הבצל וגזר המטוגנים עם האורז המבושל וממלאים את העוף.
7. מושחים את העוף בתערובת השמן והפפריקה.
8. מעבירים את העוף לתנור החם ואופים במשך 45-60 דקות (כשהמעטה של העוף משחים היטב והופך פריך יודעים שהוא מוכן).

דיאטה ותזונה - קערה עם פלפלים בכל מיני צבעים (צילום: Thinkstock)
אם היו לכם פלפלים בצבעים, זה היה הכי מגניב|צילום: Thinkstock

ליד המנה העיקרית:
סלט פלפלים קלויים

המצרכים:
5-6 פלפלים או גמבות
1/4 כוס שמן קנולה
כפית שום כתוש

אופן ההכנה:
1. בזמן שהעוף נאפה מכניסים לתנור את הפלפלים, שייאפו לצדו.
2. לאחר כ-40 דקות מוציאים את הגמבות לקופסת פלסטיק וסוגרים את המכסה. האדים יעזרו לקליפות הפלפלים לרדת.
3. אחרי כ-20 דקות בקופסה, מוציאים וקולפים את הפלפלים.
4. פורסים את הפלפלים לרצועות דקות מעבירים לקערת הגשה.
5. יוצקים מעליהם את השמן והשום, מערבבים, מניחים ל-20 דקות ומגישים.

ולקינוח:
עוגת טחינה

המצרכים:
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
חצי כוס טחינה גולמית
1 מכל שמנת או אשל
100 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי קמח

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180מעלות.
2. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר. מערבלים כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את האשל, החמאה המומסת והטחינה וממשיכים לערבל לתערובת אחידה.
4. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבלים עוד זמן קצר, עד שהוא נבלע לגמרי בתערובת והיא חלקה לגמרי.
5. מורחים שתי תבניות אינגליש קייק מוארכות במעט חמאה ובוזקים מעט סוכר. יוצקים לתוך התבניות את תערובת העוגה.
6. אופים בתנור החם 50 דקות.