סהרוני שקדים
עוגיות פריכות שקל להכין, מתאימות לקפה של אחר הצהריים וגם לנשנוש בין הארוחות. צנצנת סהרוני שקדים על השיש במטבח עושה את החיים יפים יותר.
40 עוגיות
המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח, מנופה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם שקדים מולבנים, טחונים גס
לבזיקה:
אבקת סוכר
2 תבניות התנור, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. שומרים במקרר שעה.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). צרים מהבצק 40 כדורים קטנים, מגלגלים כל כדור לגליל קטן ומעצבים לצורת סהרון.
3. מניחים את הסהרונים בתבניות עם רווח של 3 ס"מ ביניהם (הם תופחים באפייה). אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים מעט ובוזקים מעל אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה אטומה.
עוגיות פיננסייר
40 עוגיות
המרכיבים:
150 גרם חמאה
1/3 כוס (50 גרם) קמח, מנופה
50 גרם אבקת שקדים
1 כוס + 1 כפית (125 גרם) אבקת סוכר
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
3 כפות אגוזי לוז קלויים וטחונים
4 חלבונים מביצה מס' 1
1 כפית תמצית וניל משובחת
לעיטור:
2 כפיות פיסטוק חלבי קלוף וקצוץ
2 כפות ריבה אדומה חלקה
תבנית סיליקון עם שקעים מלבניים
בגודל 1x2.5 ס"מ
אופן ההכנה:
1. ממיסים במחבת קטנה את החמאה, כשהיא מתחילה להשחים מסירים מהאש ומצננים.
2. שמים בקערה את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר, גרידת התפוז ואגוזי הלוז הטחונים.
3. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים לקצף יציב.
4. מוסיפים לקערת הקמח את החמאה המומסת ואת תמצית הווניל ומערבבים. מקפלים לתערובת את קצף החלבונים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את תערובת הבצק לשקית זילוף עם פייה עגולה ושומרים במקרר חצי שעה.
5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). משמנים את השקעים בתבנית הסיליקון ומזליפים את התערובת לשקעים. בוזקים על הבצק מעט פיסטוק קצוץ ומניחים מעט ריבה אדומה.
6. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומחלצים את הפיננסייר מהשקעים. חוזרים על תהליך האפייה עם הבצק שנותר. מאחסנים בקופסה אטומה.
* במקום פיסטוק חלבי וריבה אדומה, אפשר להשתמש בפטל טרי.
כדורי חלב מרוכז, אגוזים ופתיתי עוגיות
עוגיות נימוחות ללא אפייה, עטופות פתיתי שוקולד או אגוזי לוז.
35 עוגיות
המרכיבים:
350 גרם עוגיות חמאה משובחות, טחונות גס (3.5 כוסות)
150 גרם אגוזי מלך, טחונים גס
1 פחית (400 גרם) חלב ממותק מרוכז
1 כף קקאו משובח
1 כף אבקת קפה נמס
4 כפות ברנדי
לציפוי:
150 גרם אגוזי לוז, קלויים וטחונים גס; או 150 גרם שוקולד מריר, טחון גס
35 עטרות נייר
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת 35 כדורים.
2. מגלגלים את הכדורים באגוזים הטחונים או בשוקולד הטחון ומניחים בעטרות נייר. מאחסנים במקרר בקופסה אטומה. 15 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקרר.
מגולגלות עם פירות מיובשים
בצק פריך ושחום, חובק בתוכו מלית נהדרת של פירות מיובשים, קוקוס, שומשום וריבת פובידל.
40-30 עוגיות
המרכיבים:
לבצק:
350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון
2 כפות סוכר
למלית:
2 חלבונים
150 גרם צימוקים בהירים
200 גרם דבלים (תאנים מיובשות), קצוצות
200 גרם אגוזי מלך, קצוצים
150 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
150 גרם תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר חום בהיר דמררה
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס שביבי קוקוס
למריחה:
ריבת פובידל
לציפוי:
2 חלמונים
2 כפות שמן
אבקת סוכר
תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים.
2. להכנת המלית: טורפים ידנית בקערה את החלבונים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
3. להכנת העוגיות: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעלה בעובי 4 מ"מ. מורחים כל עלה במעט ריבת פובידל, מפזרים עליו רבע מכמות המלית ומגלגלים לגלילה.
4. סוגרים את הקצוות ומהדקים את התפר. מניחים בתבנית כשצד התפר כלפי מטה. מכינים כך את כל חלקי הבצק.
5. טורפים את החלמונים עם השמן ומורחים את הגלילות. אופים 35-30 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום.