טארט דבשוקולד לבן של קישריה
עוגה מסורתית בגרסה עדכנית: טארט דבש עם שוקולד לבן וקרמל
המרכיבים:
תבנית פאי או טארט בקוטר 28 ס"מ או 8 תבניות טארט אישיות
לקלתית:
200 גרם חמאה קרה
300 קמח מנופה
1/2 כפית תמצית וניל
80 גרם סוכר
1 ביצה טרופה
למלית:
150 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד לבן
200 גרם דבש
לקישוט הקרמל:
60 גרם סוכר
50 גרם מים
125 גרם שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. להכנת הקלתית: מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה, מעבדים עד קבלת פירורים ומוסיפים את הביצה. מעבדים עוד כמספר שניות, עד איחוד החומרים.
2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
4. מרדדים את הבצק לעובי של כ 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית בבצק.
5. אופים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות.
6. להכנת המלית: מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן.
7. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
8. יוצקים על הקלתית האפויה ומכניסים למקרר.
9. להכנת העיטור: ממיסים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת קרמל.
10. מוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים היטב.
11. מצננים מעט ומוסיפים את החמאה. מצננים לטמפ' החדר ומערבבים מדי פעם.
12. יוצקים על מילוי השוקולד שהתקשה למחצה ובעזרת קיסם יוצרים צורות. מחזירים לקירור עד התייצבות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט דבש ושוקולד לבן
עוגת דבש לחה עם משמש
עוגת דבש פשוטה, רכה וחגיגית, עם שילוב מתוק במיוחד של דבש ומשמשים
המרכיבים:
תבנית עגולה מספר 26
לעוגה:
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים
4 ביצים
כפות סוכר חום
2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן
4 כפות מעדן משמש 100% פרי
4\3 כוס מים
1 כפית תמצית וניל איכותית
2\1 כפית סודה לשתייה + 3 כוסות קמח מנופים יחד
2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק
לסירופ:
2 כפות מעדן משמש 100% פרי
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. משמנים ומקמחים היטב תבנית אפייה.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3. מערבבים יחד את מעדן המשמש ו-3/4 כוס מים ומוסיפים כפית תמצית וניל.
4. בקערה גדולה נפרדת מקציפים ביצים, מוסיפים סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, קל ובהיר.
5. מוסיפים שמן בזילוף עדין ואחריו את הדבש, וכשזה נספג מזלפים את המים עם מעדן המשמש ותמצית הווניל.
6. עוברים למהירות נמוכה, מוסיפים בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ומקציפים רק עד שהכל אחיד.
7. מעבירים לתבנית ואופים למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש. בודקים ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה וכשיוצא נקי- מכבים ומוציאים.
8. אחרי 10 דקות משחררים את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
9. להכנת הסירופ מבשלים על אש קטנה את מעדן המשמש והמים ומסננים.
10. מזלפים מעל העוגה באחידות את הסירופ ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת דבש לחה עם משמש
עוגת דבש ובירה שחורה
עוגה חגיגית בניחוח תפוחים וקינמון, עם ארומה ייחודית של בירה מאלט
המרכיבים:
שתי תבניות מאורכות של 30 ס"מ
לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את הביצים והסוכר לכמה שניות.
2. מוסיפים את השמן, הדבש והבירה וטורפים היטב.
3. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
4. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בעזרת כף עץ.
5. מוסיפים את התבלינים.
6. משהים כרבע שעה.
7. מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב.
8. אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
9. מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים.
10. אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת דבש ובירה שחורה
עוגת דבש עשירה
עוגת דבש כמו בקונדיטוריה: נימוחה, עסיסית וטעימה להפליא
המרכיבים:
תבנית אינגליש קייק
לעוגה:
180 גרם דבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
75 גרם (בערך 1/3 כוס) שמן
2 ביצים
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
קמצוץ ציפורן
קמצוץ מוסקט
1/4 כפית קינמון
50 גרם (2/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס תה חזק
1 תפוח קטן קלוף ומגורר דק
אופן ההכנה:
1. בוחשים יחד (רצוי בקערת מערבל) דבש, סוכר, שמן וביצים.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם התבלינים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה. בוחשים רק עד שהקמח נטמע בתערובת (התבלינים מעשירים מאוד את טעמה של העוגה אבל מי שלא אוהב תבלין כזה או אחר – יכול בהחלט לוותר ועדיין תתקבל עוגה מצוינת!).
3. מוסיפים את התה, התפוח המגורר והאגוזים ומערבבים מעט עד שהאגוזים והתפוח מפוזרים בתערובת באופן אחיד.
4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת (לעוגה בתבנית עגולה עם חור – יש להכפיל כמויות).
5. אופים כשעה בתנור שחומם מראש.
6. מצננים, מחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה חגיגית ומגישים.
* טיפ חשוב: עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש). אין כל בעיה (ואפילו כדאי) להכין את העוגה יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב. כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת דבש עשירה
עוגת דבש ביתית
עוגה פשוטה ומהירה במיוחד. מומלץ להכין בתבניות אישיות מעוצבות
המרכיבים:
שתי תבניות מלבניות 15*30 או תבניות שקעים
לעוגה:
3/4 כוס דבש
כוס תה חזק
כוס סוכר
2 ביצים
3 וחצי כוסות קמח
כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
2/3 כוס שמן
קורט ציפורן
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית קינמון
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השמן, הביצים, הסוכר, הדבש והתבלינים.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה, הברנדי וכוס התה שבתוכה הסודה לשתייה.
3. מערבלים ליצירת תערובת הומוגנית.
4. מחלקים לתבניות משומנות.
5. אופים ב-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת דבש ביתית