לאמא שלי ידיים מבורכות שיודעות לעשות הכל. בעיקר בחורף. אז היא פורחת. היא לא אוהבת שהבורקסים שלה מזיעים, לכן היא מפסיקה לרדד בצק עלים בתחילת יוני, היא סורגת במרץ רק בחורף וגם מרק בצל היא מכינה רק בחורף. בקיץ היא מנקה למרות שגם חורף אפשר למצוא אותה מרססת ומנגבת ומקרצפת לכלוכים דמיוניים שרק היא רואה בנהרות אקונומיקה ופנטסטיק.

מרק בצל, בייגלה (צילום: בייגלה)
מרק בצל. כשאני מודיעה שאני באה הביתה, הוא תמיד מחכה לי|צילום: בייגלה

היא גם מכינה את מרק הבצל הטעים ביותר ביקום. חורפי, עשיר ומשגע ובעיקר ממש לא מסובך להכנה. כשאני מודיעה לה שאני באה הביתה, המרק הזה תמיד מחכה לי וגם הידיים הטובות שלה וגם קרם ברולה, כי חייבים לקנח.

מרק הבצל המופלא של גלי

המרכיבים:
7 בצלים גדולים מאד, קלופים
שמן לטיגון הבצלים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
שני ליטר ציר עוף או מים עם כף אבקת עוף (בשום פנים ואופן לא אבקת מרק בצל)
מלח, פלפל
זר פטרוזיליה
כפית סוכר
בקבוק יין לבן יבש (שרדונה)
כוס יין פורט
להגשה: גבינה מגוררת, באגט קלוי

וכך תעשו:

1. חצו את הבצלים לאורכם, חתכו לפרוסות דקיקות ואז שוב חתכו לאורך (כך תקבלו רבעי גזיזי בצל).

מרק בצל בייגלה - הבצל (צילום: בייגלה)
הבצל בתחילת הטיגון|צילום: בייגלה

2. טגנו בסיר כבד עם שמן, תוך כדי בחישה מתמדת עד להשחמה. ככל שתשחימו יותר כך צבע המרק יהיה יפה, כהה ועמוק יותר.

מרק בצל בייגלה - הבצל המטוגן (צילום: בייגלה)
הבצל בסוף הטיגון|צילום: בייגלה

3. הוסיפו לקראת סוף הטיגון את טבעות הגזרים וערבבו.

מרק בצל בייגלה - מוסיפים את הגזר (צילום: בייגלה)
מוסיפים את טבעות הגזרים|צילום: בייגלה

4. הוסיפו את ציר העוף או את המים עם אבקת המרק. מי שלא אוהב אבקות שישקיע בציר טוב עם עוף וירקות שורש או יתפשר על מים עם מעט אבקת מרק.

מרק בצל בייגלה - מוסיפים מים (צילום: בייגלה)
מוסיפים את הציר|צילום: בייגלה

5. הוסיפו מלח, פלפל וסוכר, הכניסו את זר הפטרוזיליה השטוף והביאו לרתיחה.

מרק בצל בייגלה - מוסיפים פטרוזיליה (צילום: בייגלה)
ואת הפטרוזיליה|צילום: בייגלה

6. לאחר שרותח, כסו את הסיר והעבירו לאש קטנה לבישול של שעה.

7. לאחר שעה הוסיפו את בקבוק היין הלבן ובשלו עוד חצי שעה.

מרק בצל בייגלה - מוסיפים את היין (צילום: בייגלה)
מוסיפים בקבוק יין|צילום: בייגלה

8. הוסיפו את הפורט, בשלו כעשר דקות. בדקו אם לא חסר מלח והורידו מהאש.

מרק בצל בייגלה - מוסיפים את הפורט (צילום: בייגלה)
וכוס פורט|צילום: בייגלה

9. הוציאו את זר הפטרוזיליה שגמר את תפקידו.

10. הגישו עם טוסטים קטנים והמון גבינה. אנחנו התעצלנו להכין טוסטים, אז רק קלינו באגט ישן.

11. מברכים את ידיה הטובות של אמי, אלא מה?

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק הבצל של אמא

* לרשומה המקורית בבייגלה

>> אם אנחנו בענייני לחם, למה שלא תנסו את המתכון של אביבה?