מעוגת הגבינה הקלאסית, דרך טארטים עם תאנים וטירמיסו ועד לבלינצ'ס שאפשר להכין בקלות גם עם הילדים – המתכונים שישאירו לכם טעם מתוק בפה בסוף ארוחת החג, ובכלל
mako | פורסם 14:51 25.05.09
קלאסיקה שתמיד עובדת|יח``צ: דניאל לילהעוגת גבינה אפויה קלאסית
כמו שכל אישה צריכה שמלה שחורה קטנה בארון, כך כולנו זקוקים למתכון אחד מעולה לעוגת גבינה אפויה קלאסית שאף פעם לא נמאסת. אין מתכון טוב יותר מזה של "לחם ארז" להרשמת המשפחה והחברים כל פעם מחדש, והעובדה שמשתמשים בגבינה 5% זה רק בונוס.
גבינה (9% בלבד), אגס עסיסי ובצק פריך נימוח בפה – לא צריך יותר מזה בשביל לסיים את ארוחת החג עם טעם של עוד. כל אחד יכול לקנות ערכה לאפיית עוגת גבינה בסופר, אבל רק המשקיענים באמת מכינים עוגה כזו. תאמינו לנו שאתם רוצים להימנות עליהם.
ההשקעה ללא ספק משתלמת. עוגת גבינה אפויה עם אגסים עוגת גבינה עם קדאיף
מתכון של שף ישראל אהרוני שיראה לכם שאפשר לעשות עם קדאיף הרבה, ולא רק בקלאווה. העוגה הזו מצריכה רק שלושת רבעי שעה של עבודה, ואפילו הנזק מבחינת השומנים והכיס לא גדול – שכן היא מכילה גבינת 5% בלבד.
גבינת הריקוטה היא לא גבינה נחשבת, חריפה או יוקרתית במיוחד, אבל יש לה הרבה מעלות אחרות: היא זולה יחסית (כי היא נוצרת מהמים העודפים בתהליך גיבון של גבינות אחרות), עשירה בסידן יחסית לגבינה רכה ודלת שומן. במטבח האיטלקי הריקוטה מככבת במתכוני עוגות גבינה עשירות וקנולי, אך המתכון שלפניכם הוא דווקא לעוגה בחושה עם דובדבנים חמוצים. ההשקעה מינימלית והתוצאה משובחת.
עוגה אוורירית עם זר פירות על ראשהעוגת גבינה קרה ואוורירית
אם נמאס לכם לספור קלוריות ואחוזי שומן, ואין כמו שבועות כדי להפסיק עם המנהג ה"מגונה" הזה לפחות לזמן קצר, תרשו לעצמכם להתפנק עם מתכון עוגת הגבינה של מאפיית לחמים. כדי שלא תרגישו ממש רע עם העובדה שאתם משתמשים בגבינה עם 30% שומן, כולל המתכון גם כתר פירות טריים.
המתכון של הקונדיטור מיקי שמו קל להכנה, בעיקר בזכות העובדה שהבסיס עשוי מביסקוויטים מפוררים. הרעיון לשלב בין ריקוטה לצנוברים בעוגה מתוקה יכול להיראות מפתיע, אך למעשה הוא לקוח מעוגה איטלקית מפורסמת. נסו ולא תצטערו.
שילוב מפתיע. גבינה וצנוברים|יח``צ: מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן עוגת גבינה עם תותים ופירות יער
רבע שעה של עבודה ולילה של שהייה במקרר – זה כל מה שאתם צריכים כדי ליהנות מעוגת גבינה מרעננת שלא דורשת ולו דקת אפייה אחת. פירות היער והתותים רק ישדרגו לכם את החוויה.
תאנים - הנציגים של שבעת המינים|צילום: Chris Alack, GettyImages ILטארט ריקוטה ותאנים
גם בצק שעושה נעים בפה, גם גבינה דלת שומן וגם פרי משבעת המינים. אין ספק שמדובר במתכון שתפור על חג השבועות. עיקר העבודה וההמתנה כרוכה בהכנת הבצק הפריך, לכן עשו לעצמכם טובה והכינו מראש כמות גדולה של בצק והקפיאו את השאריות. כך כשיתעורר בכם חשק לקינוח מתוק תוכלו להכין אותו בשיא המהירות.
בדרך כלל המחשבה על שיתוף ילדים בבישול מעוררת חרדה מפני הבלגאן והלכלוך, אבל כשהמתכון כל כך פשוט – באמת שהסיכונים מינמליים. 20 דקות, כמה גביעי "גמדים" ותותים, זה כל מה שצריך.
קינוח איטלקי קלאסי שהוא למעשה עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר וליקר קפה. יש הטוענים ששם הקינוח ("הרם אותי" באיטלקית), ניתן לו על שום מרקמו העדין שמקשה על העברתו לצלחת. אבל אל דאגה: אפשר להכין טירמיסו גם בכלים אישיים, ובכלל, רוב הסיכויים שהוא יחוסל לפני שתספיקו לחשוב על זה.