המלוחים
חטיפי שומשום
אין מאכל קלאסי לנשנוש כקרקר, ואם זה מאפה בית – בכלל טוב. הוסיפו איזה מטבל שניים וכמה ירקות חתוכים – ויש לכם יופי של כיבוד לפרק הראשון של "האח".
למתכון: חטיפי שומשום
משה בתיבה
גם למי שלא מתכוון להשקיע מגיע ליהנות מנשנוש הגון. גיל חובב מראה איך מכינים את חטיף בצק העלים המנוקנק בשנייה וחצי, ממש כשהחברים מצלצלים באינטרקום מלמטה. רוצים גרסה ייחודית יותר? לאהרוני יש משה בתיבה משלו, עם פסטו וממרח עגבניות מיובשות.
למתכון: משה בתיבה
סירות לחמניות
נכון, המנה הזו מזכירה במשהו את הביצים המחייכות של "ילדים מבשלים", ויש בה יותר משמץ של חזרה לאחור במנהרת הזמן – אבל עדיין מדובר במנה משמחת, פשוטה במובן הטוב, וגם חגיגית וייצוגית בדרכה. לחמניות קטנות במילוי של תערובת קישואים, ולמעלה, כמתבקש – גבינה צהובה מוקרמת. ממממ.
למתכון: סירות לחמניות
המתוקים
שקיקי פילו במילוי רסק תפוחים
פילו הוא חומר הגלם המסובך הכי פשוט שיש, כל עוד זוכרים לשמור שלא יתייבש ולפנק כל עלה שלו בשכבה קטנה של שומן. אפשר לגלגל אותו סביב המלית לקבלת מעין רולדה, ואפשר – במאמץ לא גדול – ליצור ממנו שקיקונים אישיים, שיסחטו מחמאות שלא בהכרח מגיעות לכם, כי דוגרי מה כבר עשיתם. כאן במילוי של רסק תפוחי עץ.
למתכון: שקיקי פילו במילוי רסק תפוחים
חטיף הבריאות המושלם
למה מושלם? כי הוא מתוק ומשמח כמו חטיף שוקולד איכותי, ומה בסך הכל יש בו? תמרים, קוסקוס, מיץ תפוזים – שום דבר שיכעיס את הגוף שלכם. תודו שמעולם לא חשבתם על קוסקוס באופן הזה.
למתכון: חטיף הבריאות המושלם
מלאווח עם בננה ושוקולד
ובמעבר חד: דרכם של שפים גדולים לספק מתכונים ארוכים ומורכבים, שאמנם מנפיקים אוכל משובח אבל בדרך נוטים להוציא את הנשמה בדרך. לא כך המתכון הזה, של אבי ביטון ממסעדת אדורה. הבסיס הוא עלי מלאווח קנויים – ועליהם עורמים פרוסות בננה וקוביות שוקולד. נו, אפשר להגיד לזה לא?
למתכון: מלאווח עם בננה ושוקולד
הגם וגם
Reese's ביתיים
נכון, אפשר לקפוץ לסופר או לפיצוצייה ולהצטייד בחטיפי השוקולד-חמאת-בוטנים המעולים האלה, אבל אפשר גם להכין אותם לבד, וזה אפילו כיף – שלא לדבר על הילת המנצחים שתעטוף אתכם כשתגיעו עם מגש מלא בכאלה לסלון. יודעים מה, ככה גם תשרפו איזה אלפית מהקלוריות שאתם עתידים לצרוך. גם שיקול.
למתכון: ריסי'ז