שבועות הוא החג המושלם לשכוח בו לרגע מספירת הקלוריות ורמת הכולסטרול בדם, כי זה יהיה פשוט פשע לא ליהנות ממטעמי הגבינות שאפשר להכין כל כך בקלות. 10 מתכונים של מנות ראשונות ועיקריות שיפארו כל שולחן חג
mako | פורסם 18:02 24.05.09
הסמבוסק של האיטלקים. קלצונה|צילום: istockphotoקלצונה של רונימוטי
הגרסה האיטלקית והנפלאה של הסמבוסק: הבצק –פיצה, המילוי – מרגריטה, והמוצרלה מדביקה את הכל ביחד בטעם נפלא. אחרי שתתמחו בגרסה הבסיסית הזו, השמיים יהיו הגבול מבחינת טעמים שתוכלו להכניס למאפה המשביע הזה.
למנה האיטלקית המסורתית הזו קוראים "פיקי", ואין מי שיכול לעמוד בפניה. אין פה עבודת חיתוך מסובכת, כל הסיפור מוכן בתוך רבע שעה והשילוב בין התאנים למוצרלה ולבזיליקום פשוט אלוהי. רק אל תשכחו את הרוטב הבלסמי.
אנטיפסטי, שלעתים נקרא גם "אנטיפסטו", משמעו: לפני הארוחה. מדובר בשם כללי למנה הראשונה בארוחה איטלקית מסורתית, שכוללת בדרך כלל גבינות, נקניקים ושלל ירקות (קלויים או לא). המתכון שלפניכם מבית "לחם ארז" הוא השילוב האידיאלי בין בצק לירקות וגבינה. אז תתחילו לרדד ולגלגל, כי מאפה האנטיפסטי של לחם ארז ייעלם כל כך מהר מהשולחן שתכף תצטרכו להכין עוד.
עמוס בכל טוב. מאפה אנטיפסטי|יח``צ: דניאל לילה מאפינס גבינות, זיתים ועשבי תיבול
כשאנשים חושבים על "מאפינס", לרוב מדובר במשהו מתוק. אבל מאפין הוא בעצם שם כולל לבצק או לחם שנאפה במנות קטנות, כשבתוכו משובצות תוספות. מאפין יכול להיות פיתרון מעולה לנשנוש של טרום-ארוחה, כדי שהאורחים שהגיעו מוקדם לא יטפסו על הקירות מרוב רעב עד שהמנה הראשונה תוגש לשולחן.
גבינת צאן, ארטישוק ובצק פילו הולכים מצוין ביחד. אז אם אתם צריכים להביא משהו לארוחת החג ואין לכם יותר מדי זמן להשקיע בהכנות, נסו את המתכון הקל הזה של אלון גונן ממסעדת אל-בריו. זה בהחלט יסגור לכם את הפינה בתוך 20 דקות בלבד.
זה אולי הדבר הכי רחוק מפרוסת לחם עם גבינה לבנה שאפשר לחשוב עליו, וטוב שכך. גבינה משובחת, יין לבן, חמאה, שום וקצת סבלנות – זה כל מה שצריך בשביל להרשים את האורחים עם ממרח יוקרתי שיחמיא לכל בגט או חלה. רק אל תעליבו אותו עם פיתה.
בקרוב היא תהיה ממרח. גבינת קממבר|צילום: Juanmonino, Istock קיש חצילים קלויים של שטראוס
מתכון קל ופשוט להכנה, שבו התוצאה עולה בהרבה על ההשקעה. רק רבע שעה של עבודה, ויש לכם קיש מבצק עלים שממולא בחצילים וגבינת שמנת. אם אתם לא רוצים להיות מושחתים מדי, לכו על גבינת שמנת דלת שומן.
אין כמו חתיכות בצק תפוח אדמה שמכינים בבית. הניוקי הטרי מתבשל תוך שנייה, ואין מה להשוות את טעמו עם הגרסה הקנויה. אז אל תתעצלו. אם תוסיפו גם פטריות שמפיניון, עגבניות שרי ועלי רוקט כמו שמציעים במסעדת "לבן"– תזכו למנה שתקצור שבחים בכל ארוחת חג.
לפעמים אין זמן, כוח או חשק להשקיע באמת ולהכין פסטה מאפס. אבל זו לא סיבה לאכול מנה פחות טעימה. אז אם האורחים כבר דופקים בדלת, או שהילדים דורשים את הארוחה כבר לפני 5 דקות, נסו את המתכון הזה לרביולי תרד ברוטב גבינת שמנת, פטריות, שמנת ותרד. תוך 20 דקות המנה כבר על הצלחת.
גבינת שמנת, מוצרלה, פטה וקשקבל – רביעייה של גבינות משובחות, שהופכות יחד למעדן ששם בכיס הקטן אפילו לביבות בטטה. אז אם אתם לא ממש סופרים קלוריות – ובינינו, אין טעם לספור קלוריות באף חג יהודי – תתחילו לטגן ולא תצטערו.