פסטה עם חצילים, עגבניות ובזיליקום / ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 חציל חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
מלח גס
שמן זית
5 עגבניות חצויות לאורכן
6 שיני שום
פלפל שחור גרוס
פסטה
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1. מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים מעט מלח גס.
2. לאחר שעתיים שוטפים היטב ומייבשים במגבת.
3. מחממים תנור ל-240 מעלות. מורחים תבנית בשמן זית, מניחים את החצילים ומכניסים לתנור החם.
4. אופים 10 דקות, מפזרים מלמעלה שמן זית ומעט מלח גס וממשיכים לאפות עד השחמה.
5. משמנים תבנית אחרת בשמן זית, מניחים בתוכה את העגבניות ביחד עם שיני שום שלמות, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 5 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים את העגבניות והשומים.
6. מבשלים בנפרד את הפסטה ומסננים היטב. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מטגנים את החצילים, העגבניות והשום כ-5 דקות, עד שהתערובת אחידה לגמרי.
7. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים את התערובת על הפסטה, ביחד עם עלי בזיליקום טריים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה עם חצילים, עגבניות ובזיליקום
ברוסקטה עם עגבניות צרובות, מרווה ופרמזן / ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 ק"ג עגבניות בשלות מזנים שונים
כמה גבעולי מרווה טריים
פלפל שחור גרוס טרי
גוש קטן של גבינת פרמז'ן אמיתית (200 גרם)
1 לחם שאור מקמח מלא בן יומיים
חצי כוס שמן זית סורי עדין
מלח ים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית (250-300 מעלות צלזיוס).
2. חוצים את העגבניות. בוזקים עליהן מלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מלמעלה מעט עלי מרווה.
3. צולים בתנור החם 20-30 דקות או עד שהעגבניות נצרבות, מאבדות נוזלים וטעמן מתמרכז. בינתיים פורסים את לחם השאור.
4. מטפטפים שמן זית על הפרוסות. בוזקים עליהן מלח ים גס וצולים בתנור החם עד שהן מזהיבות קלות. קוצצים גס את העגבניות הצרובות ומפזרים על הברוסקטות שהכנתם.
5. מגרדים את הפרמז'ן על החלק הדק של הפומפייה בנדיבות, ישירות על הברוסקטות, עד שהן מתכסות בשכבה לבנה של פרמז'ן.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ברוסקטה עם עגבניות צרובות, מרווה ופרמזן
מאפה עגבניות / דנה אלמוסני, קייטרינג DADA
המצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 חציל בקוביות קטנות
1 קילו עגבניות בפרוסות דקות
2-3 שיני שום קצוצות
עלי תימין מ- 3 ענפים
בצק עלים
150 גר פרמזן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את החצילים וממשיכים לטגן 10 דקות על להבה בינונית.
2. מתבלים ומוסיפים את הפרמזן.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. פורסים בתבנית האפייה של התנור יריעת בצק בגודל המתאים.
5. שופכים את התערובת של הבצל והחצילים ומסדרים מעל את פרוסות העגבנייה.
6. מכניסים לתנור ל-20 דקות, ועוד 5 דקות בטורבו.
7. מגישים עם סלט ירוק.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפה עגבניות
סלט קפרזה / מסעדת בליני
המרכיבים (מנה אחת):
כדור גבינת מוצרלה (100 גרם)
2 כפות חומץ בלסמי
עגבנייה בינונית
מלח ופלפל
שמן זית
עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. חותכים את כדור המוצרלה ואת העגבנייה לחמש פרוסות.
2. מסדרים בצלחת הגשה פרוסת עגבנייה ליד פרוסת גבינה, לפי הסדר.
3. בין הפרוסות מפזרים את עלי הבזיליקום.
4. בוזקים שמן זית, מלח ופלפל ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קפרזה
סלט מיטבר (עגבניות ובצל סגול)
המרכיבים:
עגבניות
בצל סגול
כף שמן
חצי כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל
אופן הכנה:
1. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ואת הבצל לטבעות.
2. מערבבים בכוס מדידה חצי כף חומץ בלסמי וכף שמן, ושופכים מלמעלה.
3. מוסיפים מלח ופלפל ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט מיטבר