לא מסובך, מרשים בטירוף: טראפלס על מקל
מתכון של חן שוקרון, מתוקים שלי
המרכיבים (10 מנות):
לטראפלס:
2 גביעי גבינת שמנת 30% (225 גרם כל גביע)
30 עוגיות אוראו
200 גרם פתי בר
לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמן רגיל או 50 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את האוראו והביסקוויטים לפירורים דקים.
2. בקערה מערבבים יחד את תערובת הפירורים עם הגבינה.
3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2.5-3 ס"מ, ונועצים בכל כדור מקל סוכרייה.
4. מקפיאים לכ–20 דקות או מקררים במקרר.
5. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאת קקאו (אם משתמשים בשמן מוסיפים אותו לאחר המסה מלאה של השוקולד). שימו לב שלא לחמם את השוקולד יתר על המידה.
6. מערבבים היטב.
7. טובלים כל טראפל בשוקולד המומס. נותנים לעודפי השוקולד לטפטף, ונועצים את מקל הסוכרייה בקלקר כדי לאפשר התייצבות מוחלטת. אם הטראפלס קרים מאוד, השוקולד יתייצב במהירות.
8. שומרים בקירור.
לחסרי ניסיון קודם: קרם אפטר אייט
מתכון של אסתי ידידיה, דרך האוכל
החומרים ל-12 מנות (בכוסות קטנות של 30 מ"ל):
1/2 צרור נענע
¾1 מכל (400 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גר' שוקולד מריר, קצוץ
2 כפות (40 גר') סוכר
עלי נענע קטנים ויפים לקישוט
אופן ההכנה:
1. מועכים ומקמטים מעט את גבעולי ועלי הנענע. מרתיחים בסיר קטן 300 מ"ל שמנת מתוקה עם הנענע. מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
2. מסננים את השמנת שהתקררה. מודדים כמות של 250 מ"ל שמנת ומחממים אותה שוב. את הכמות הנותרת מצרפים לשמנת שנותרה בצד.
3. כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה שופכים אותה על השוקולד הקצוץ, מחכים 3-2 דקות ומערבבים היטב מהמרכז כלפי חוץ, עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
4. יוצקים את התערובת לכוסות עד שליש מגובהן. מניחים לקירור מוחלט.
5. מקציפים את השמנת שנותרה עם הסוכר עד קבלת קצפת רכה. מניחים מעט קצפת על קרם השוקולד בכל כוסית. מקשטים בעלי הנענע.
זה רק נראה קשה: שלגוני שוקולד
מתכון של אפרת ליבפרוינד, דרך האוכל
החומרים לכ-20 שלגונים:
למוס השוקולד:
200 גר' שוקולד חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
להרכבה:
20 שקפים בגודל 10X6 ס"מ
20 מקלות ארטיק
לציפוי:
300 גר' שוקולד לבן
3 כפות שמן
1/2 כוס (40 גר') פיסטוקים קלויים בלי מלח, טחונים
אופן ההכנה:
מוס השוקולד:
1.מבשלים את השוקולד עם השמנת מתוקה ובוחשים לאיחוד מלא. מצננים במקרר 8 שעות.
2.מקציפים את התערובת כמה שניות עד שהיא מתבהרת.
ההרכבה:
1.מגלגלים את השקפים לאורכם, יוצרים גלילים וסוגרים את קצותיהם בנייר דבק.
2.מעמידים את הגלילים על מגש מרופד בנייר אפייה ויוצקים לכל גליל מתערובת השוקולד עד השוליים.
3.נועצים מקל במרכז כל גליל ומקפיאים 12 שעות.
הציפוי:
1.ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן, מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים.
2.משחררים את השלגונים מן השקפים ובעודם קפואים טובלים אותם בציפוי. הציפוי מתקשה מיד. שומרים את השלגונים בקופסה סגורה במקפיא עד ההגשה.
מגוונים:
אפשר להכין שלגונים כאלה מכל גלידה או מוס שאתם אוהבים.
לא רומנטי, אבל כמה טעים: כנאפה ביתית
מתכון של ליאורה קרן, דרך האוכל
החומרים (6-8 מנות אישיות בכלים בקוטר של כ-9 ס"מ):
400 גר’ אטריות קדאיף (להשיג בחנויות מתמחות)
200 גר’ חמאה, מומסת
1/2 ק"ג גבינת ריקוטה מוצקה (או גבינה לבנה מוצקה אחרת ללא מלח)
לסירופ:
1 כוס (240 מ"ל) מים
2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות מי ורדים או ניצת תפוז
פיסטוק חלבי, אגוזים קצוצים או פירות מסוכרים, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ויוצקים עליהן את החמאה המומסת. מעבדים ביד, מפרידים בין האטריות ומערבבים היטב כך שכל האטריות נעטפות בחמאה המומסת.
2. משטחים חצי מכמות האטריות על בסיסי התבניות האישיות. מפזרים על כל בסיס מעט מגבינת הריקוטה ומכסים בשכבה נוספת של אטריות. מהדקים את הכנאפה כדי שהשכבות יידבקו זו לזו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהאטריות משחימות.
הסירופ:
1. מרתיחים את המים עם הסוכר ומיץ הלימון במשך כ-10 דקות או עד שנוצר סירופ.
2. מוסיפים לסירופ את קליפת הלימון המגוררת ואת מי הוורדים (או ניצת התפוז), מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
מגישים: הופכים כל מאפה על צלחת הגשה, יוצקים מעליו מעט מהסירופ ומקשטים בפיסטוקים, באגוזים הקצוצים או בפירות המסוכרים. אפשר לפזר מעל גם קינמון מעורבב במעט סוכר ואגוזים. מגישים כשהכנאפה חמימה.
* שלושת המתכונים התפרסמו באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן