צילום׃ Carmen MartA-nez BanAs, Istock
פונדו וניל
בריכה לבנה ומתוקה של שמנת, וניל ושוקולד לבן בה טובלים פירות, לחמים וכל מה שרוצים
ברק חי חורש | טרה
| פורסם 06/01/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
חצי ליטר שמנת מתוקה טרייה 32%
רבע כוס חלב הומוגני 3%
7 קוביות שוקולד לבן
1 יח' מקל ווניל – חצוי לאורכו
כף גרדת לימון
2 כפות סוכר חום (דמררה) או סילאן
אופן ההכנה:
1 מרתיחים קלות בסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והשוקולד.
2 מוציאים ממקל הווניל את התוכן ומוסיפים לסיר (את המקל והגרגירים). מערבבים.
3 מעבירים את הנוזל שנוצר לכלי הפונדו ומבעירים את הנר מלמטה. מוסיפים את גרדת הלימון ומערבבים.
4 המלצות "לטבילה": פירות חתוכים גס ( תאנים, תותים, אננס), שיפודי גבינה צהובה, קוביות מלחמים שונים.