אין תמונה
לביבות. כל חג הוא הזדמנות לבישול

קשה להגיד שבאתי ממשפחה דתית. גם לא שומרת מסורת. גם לא כזו שיש לה זיקה, כבוד ורצינות כלפי הדת. אמא שלי נהגה לחגוג את החגים ה"רציניים" בעיקר בשביל ההזדמנות לבשל ולארח את כל המשפחה יחד. כי כמה שחגים, מועדים ודת לא היו כוס התה שלה – אירוחים משפחתיים היו גם היו.

ממש כמו לאמא שלי, גם לי אין חיבה מיוחדת לחגים, אבל לחנוכה אני שומרת פינה מיוחדת. רק בחג הזה הארוחה המשפחתית מרגישה כמו מסיבת גן: לביבות דקיקות כתחרה מקושטות רסק תפוחים מתוק, סופגניות אווריריות ומלאות ריבה אדומה של פעם מהקונדיטוריה של וויס בהרצליה, הדלקת נרות עם שלל שירים וזיופים וסביבונים כמו כשהיינו ילדים.

בכל שנה הטקס היה חוזר על עצמו: אבא היה מגרד קילוגרמים של תפוחי אדמה ובצל בשביל הלביבות, וכשהיה מסיים היה הולך לעמוד בתור הארוך-ארוך בקונדיטוריה כדי לקנות קופסת סופגניות. בזמן שאבא היה ממתין בתור אמא הייתה מלבבת את לביבותיה הזהובות, עם השפיצים הפציחים והמפתים. בסופו של דבר היינו כולנו מתכנסים, נעמדים סביב שולחן האוכל, מדליקים נרות, שרים שירים ומריירים על הלביבות של אמא.

לביבות של טעימא (צילום: ויקי לבנט)
לביבות כמו של אמא. אחחח, השוליים|צילום: ויקי לבנט

הלביבות של אמא

מרכיבים (4 מנות):
חמישה תפוחי אדמה בינוניים
שני בצלים גדולים
ביצה
כף וחצי קמח רגיל או מלא
מלח ופלפל
קורט קינמון או מוסקט טחון

כלים:
קערת ערבוב
פומפייה (גסה ועדינה)
קולפן
סכין קטנה לקילוף הבצל
מחבת גדולה לטיגון
תרווד
נייר סופג
מסננת

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל.

2. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה ושמים בקערה.

3. מגרדים את הבצל בפומפייה עדינה ומוסיפים לקערה.

4. מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח, הפלפל והקינמון או אגוז מוסקט.

5. מערבבים בעזרת הידיים. כשהתערובת אחידה מעבירים למסננת, ומניחים מעל קערה לכחצי שעה.

6. עוברים לשלב הטיגון: מחממים שמן קנולה במחבת (נזהרים לא לשרוף את השמן). לוקחים חופן ן מהתערובת, סוחטים ויוצרים לביבה שטוחה בגודל חצי כף יד.מניחים במחבת, מטגנים עד הזהבה והופכים.

7. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

הצעת הגשה: הלביבה אוהבת שמפנקים אותה בשמנת 9 ואפילו 15 אחוז, ורסק תפוחים עוזר להדגיש את המתיקות שלה.

 

>> לכל מתכוני הלביבות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה כמו פעם
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק