הנסיעה הראשונה שלי לחו"ל הייתה בגיל 12. אמא שלי המופלאה ובעלת המבטא הבריטי המהוקצע (אותו רכשה בלימודיה באוניברסיטת לונדון), לקחה אותי עם תאומתי היקרה ודורית, בתה של החברה הכי טובה שלה, ללונדון לטיול בת מצווה.

שבוע ימים של טיולים באתרי התיירות המוכרים של העיר, סיורים בחנויות וחיפוש אחרי מקומות ראויים לאכול בהם. אנגליה של שנות ה-80 הצטיינה בעיקר באוכל של מהגרים: מסעדות סיניות והודיות וגם של שאר מהגרים שהגיעו לאומה הבריטית מרחבי העולם. את האוכל הבריטי פחות חיבבנו: פאי רועים, ארוחות בוקר עתירות שומן, כולסטרול ונקניקיות (מי אוכל נקניקיות לארוחת בוקר?), ושלל מאכלים שאסתטיקה היא לא הצד החזק שלהם.

בתור בנות שגדלו בבית מפותח קולינרית, האוכל הבריטי לא עשה עלינו רושם עז. גורדון רמזי, ג'יימי אוליבר ונייג'לה לוסון עוד לא כבשו את מקומם שם, ומי ששלט בממלכת המתכונים והאירוח היו דיליה סמית וגארי רודס. שנים אחר כך, אנגליה קיבלה במתנה שפים מבריקים, טיפחה תרבות קולינרית משובחת, ייבאה אליה את יותם אוטולנגי הישראלי, וגילתה את הסטון בלומנטל הגאון.

כששבנו לארץ, רק התגעגענו לאוכל המצוין של אמא שלי, שהפתיעה אותנו גם בקינוח מעולה: עוגת שוקולד קרה עם פירות יבשים.

חיטוט בקופסת המתכונים של אמא מגלה מספר מתכונים מורכבים של גארי רודס ודיליה סמית, מתכונים שמעולם לא העזתי לנסות. חיפוש אחרי מתכון לעגות שוקולד ללא אפייה גילה מרשם של דיליה סמית, כזה שמדיף ריח עז של שנות ה-80. מאחר שכרגיל, המתכון לא היה ברור, חיפשתי בגוגל את המתכון המקורי וגיליתי שהכוהנת הבריטית עדיין חיה, נושמת ומקיימת פעילות קולינרית ענפה ברשת. שלפתי את המתכון, עשיתי התאמות למידות ולמרכיבים הישראליים, והיידה - למקרר.

העוגה היפה והטעימה להפליא שיצאה מהמקרר הוכיחה לי שלפעמים, גם למסורת ולדודות אנגליות יש מתכונים מנצחים לקינוחים.

עוגת שוקולד ללא אפייה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שוקולד ללא אפייה. מתכון אנגלי, אך משובח!|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד ופירות יבשים ללא אפייה

המרכיבים:
220 גרם שוקולד מריר 60%
50 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (32% או 38%)
100 גרם פיסטוקים, מקולפים וקצוצים
200 גרם צימוקים או דובדבנים חמוצים מיובשים, שהושרו לילה ברום
200 גרם עוגיות שיבולת שועל מרוסקות או פתי בר (אני השתמשתי בפתי בר ויצא מעולה)
אבקת קקאו איכותית, לפיזור

אופן ההכנה:

1. ממיסים בבן מארי חם (סיר כפול עם מים רותחים בתחתית) את השוקולד המריר והחמאה, עד שנוצרת תערובת חלקה (כ-6 דקות). מורידים מהאש ומערבבים היטב עם מטרפה. מניחים להתקרר כמה דקות.

2. מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת קלילה.

3. מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד שהוא נטמע.

4. מוסיפים את הדובדבנים/צימוקים, את הפיסטוקים והעוגיות ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה.

5. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק גדולה, מחליקים מלמעלה ומצמידים ניילון נצמד.

6. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות.

7. לפני ההגשה מפזרים קקאו.

שתפו את המתכון עם החברים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו יופי של רוסטביף
>> ולקינוח: המקרונים של אביבה