לא נעים להודות, אבל יש כמה דברים במטבח שטרם התמודדתי איתם באמת. אחד מהם הוא הכנה של פסטה לבד. וזה לא שאני לא רוצה. זוגי היקר אפילו קנה לי מכונת פסטה איטלקית איכותית ליום ההולדת לפני יותר משנה. המכונה עומדת בגאון ומעולם לא נעשה בה שימוש. אבל אני מתכננת. בחיי. בכל פעם כשאני קוראת מתכון לפסטה ביתית אני מבטיחה שבסוף השבוע אפשיל שרוולים ואתפלש בקמח עם ביצים, ותמיד יוצא שאני מבשלת ואופה ולא נשאר מקום לפסטה תוצרת בית.
אותו הדבר, אגב, עם דים סאם. שבועות חשקתי בדים סאם. אחרי ביקור קצר בתל אביב, שבו פקדתי את אחד מבתי הדים סאם החדשים בעיר, השבעתי רעבוני למנה הנחשקת ופתאום כבר פחות דחוף לי להכין אותה. כל זה עד שנתקלתי במתכון של אמא שלי לדאמפלינג תרד. המתכון הפתיע אותי: הוא לא כלל הכנה מוקדמת של בצק, לא רידודים ולא קיפולים. וריאציה מופחתת קמח ונטולת הכנה של בצק, שלא אנסה?
אחרי פחות משעה כדורי הדמפלינג נחו חמודים בצלחת, לא יפים כמו במסעדה אבל נעימים, רכים וטעימים. אני בחרתי לבשל אותם במים רותחים עד שצפו והשלמתי את התהליך בסלסלת אידוי, בשביל לוודא שאכן יהיה מעטה בצקי משהו ולא סתם טעם קמחי. האמת? יצא טעים.
דאמפלינג תרד
המרכיבים:
900 גרם תרד, שטוף וקצוץ
75 גרם חמאה
200 גרם גבינת ריקוטה
ביצה טרופה
חצי כוס קמח
25 גרם גבינת פרמזן, לפיזור
אופן ההכנה:
1. חולטים את התרד זמן קצר לריכוך, ומעבירים למי קרח כדי שישמור על צבעו ויפסיק להתבשל. מעבירים למסננת וסוחטים.
2. ממסים 50 גרם מהחמאה במחבת רחבה ומוסיפים את התרד הסחוט. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מורידים מהאש.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים גבינה, ביצה טרופה ו-3 כפות קמח. ממליחים אם רוצים.
4. מקררים את התערובת קלות, יוצרים עיגולים קטנים ומגלגלים בקמח עד כיסוי.
5. מרתיחים מים בסיר בעומק בינוני. זורקים את הכדורים פנימה ומבשלים על אש נמוכה עד שהם צפים. מוציאים עם כף מחוררת. אם אתם מעדיפים אידוי: ממלאים סיר במים ומרתיחים. מניחים מעל הסיר סלסלת אידוי מצופה בעלי כרוב, מסדרים כמה עיגולים בפנים (במרווחים סבירים) ומאדים כ-20 דקות.
6. להגשה: ממיסים את יתרת החמאה, יוצקים מעל הדאמפלינגס ומפזרים פרמזן.