נימוסי השולחן של אמא שלי נודעו למרחקים, ומשום כך זה לא מפתיע שהיא לא נהגה להגיש דגים שלמים - וזה לא שהיא לא אהבה כאלה. זה פשוט שבבית שלה לא יאכלו עם הידיים, ילכלכו את המפה בריח של דגים או חלילה יפזרו אדרות על השולחן. אבל פילה סלמון? זה בטח.

"יואו, איך אני אוהבת סלומון", הייתה דודה אילה צוהלת כשאמא הייתה מגישה ריבוע שמנמן של נייר כסף, סגור אך מעלה ניחוחות. אמא שלי הייתה נועצת בה מבט קר ואומרת: "אם את רוצה סלומון, אז אין. יש סלמון". כזו היא הייתה, קפדנית וקטנונית על פרטים קטנים ושפה תקנית.

דודה שלי הייתה מתקנת את עצמה מיד, וניגשת בשמחה לפתוח את האריזה שהחביאה בתוכה נתח עסיסי וצבעוני של פילה סלמון, מעוטר ברוזמרין ולימון ומתובל במלח ופלפל ושמן זית. חיתוך קטן וביס בפה, ומיד מבינים את אמא שלי, ואת ההתעקשות שלה על דגים מפולטים, סכין ומזלג. תענוג.

סלמון בתנור, טעימא (צילום: עודד קרני)
סלמון בתנור. לא סלומון - סלמון|צילום: עודד קרני

סלמון בתנור

המרכיבים (4 מנות):
קילו פילה סלמון נקי – חתוך בעזרת סכין ללא שיניים ל-4
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
רוזמרין
פרוסות לימון

כלים:
תבנית אפייה שטוחה או פיירקס
4 ריבועי נייר אלומיניום בינוניים
קרש חיתוך
סכין חיתוך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים באמצע כל ריבוע אלומיניום בינוני חתיכת פילה סלמון.

3. מפזרים מלח ופלפל בעדינות, מזלפים שמן זית, מניחים שתי פרוסות לימון דקיקות ומפזרים עלי רוזמרין (אני אוהבים לנתק אותם מהגבעול).

4. סוגרים את האלומיניום מארבע קצוותיו ומהדקים (הסלמון מגיר נוזלים. חשוב לוודא שהנייר סגור הרמטית כי אם הנוזלים יזלגו, הדג יתייבש).

5. מניחים את הדגים העטופים בתבנית ומכניסים לתנור לרבע שעה. פותחים בעדינות מלמעלה ובודקים שהדג שינה את צבעו והתקשה קלות. אם לא, מכניסים לעוד שלוש-ארבע דקות.

* חשוב להקפיד לא להשאיר את הדג בתנור יותר מדי, אחרת הוא יתייבש ויאבד את העסיסיות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' עם ריבה
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק

>> מאסטר שף עונה 2 - הצילומים כבר התחילו!