אני זוכרת איך יום אחרי שפאי הרועים של יונתן רושפלד כיכב ב"מאסטר שף", כולם רצו לאינטרנט לחפש מתכונים. השילוב בין בשר טחון עשיר בטעמים לפירה מנחם במנה אחת קלה להכנה שלח אנשים רעבים למטבח.
אני לא הייתי צריכה את התזכורת הזו. פאי הרועים של אמא שלי נקרא בכרטיסיית המתכונים פשוט "פשטידת בשר". מאחר שבשר טחון כיכב גם אצלנו בבית חיפשה אמא דרכים מעניינות לגוון את הקציצות הרגילות, הקציצות ברוטב והבולונז, ונזכרה בפאי הרועים שאכלה בצעירותה בזמן לימודיה באנגליה. בניגוד למתכון המקורי, אמא שלי נהגה לעשות מעין סנדוויץ': את הבשר הייתה מטמינה בין שתי שכבות פירה עבות, כך שירטיב את השכבה התחתונה ויעשיר את הטעמים. המתכון הכל כך פשוט הזה והטעם העז של המנה הצליחו לשכנע את אחותי היקרה לא רק לטעום את הפאי בזמן הצילומים, אלא גם לאכול מנה שלמה ממנו בשעה עשר וחצי בבוקר. אם זו לא עדות להצלחה של המתכון, אז מה כן?
פאי רועים
המרכיבים:
קילו וחצי תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
כף גדושה מזולה על בסיס שמן זית
3 כפות שמן זית
3 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
חצי קילו בשר טחון טחינה אחת
2 שיני שום, קצוצות
כף צנוברים
מלח גס
פלפל גרוס
קמצוץ בהרט
3 כפות רסק עגבניות (או קטשופ, אם אין רסק)
אופציה: קופסת כרוב כבוש, מסונן
אופן ההכנה:
1. מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מזולה ומלח ומועכים בעזרת ממחה ידני עד שנוצרת עיסה חלקה ורכה.
2. במקביל לבישול תפוחי האדמה מחממים במחבת רחבה שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים, מלח, פלפל ובהרט ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. מורידים מהאש.
3. מרכיבים את הפשטידה: בתבנית פיירקס מאורכת או מרובעת גדולה מורחים שכבה ראשונה ועבה של פירה בצורה אחידה.
4. מפזרים מעל שכבת הפירה את הבשר הטחון, ומעל (לחובבים) שכבה של כרוב כבוש מסונן היטב.
5. משטחים הכל ומורחים בעזרת מרית את שארית הפירה.
6. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!