מתכון פשוט פשוט, שמניב עוגיות כיפיות מאין כמוהן שילדים פשוט מתים עליהן. רוצים בכלל לצאת ההורים של השנה? הזמינו את הילד להשתתף בהכנה, והרווח יהיה כפול: גם העסקתם אותו קצת בחופש הגדול (שלא לומר העצום) וגם פינקתם אותו בממתק משובח. מי שמעדיף את המתכון המסורתי, עם פצפוצי השוקולד החומים, מוזמן להמיר את הצ'יפס הלבנים בפצפוצים הסטנדרטיים.
המצרכים (24 עוגיות):
125 גרם חמאה רכה
125 גרם סוכר דמררה (כוס ועוד 2 כפות)
1 ביצה
200 גרם קמח (כמעט כוס וחצי)
2 כפיות אבקת אפייה
קומץ מלח
125 גרם שוקולד לבן
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים.
3. קוצצים גס את השוקולד הלבן, ומוסיפים יחד עם אגוזי הפקאן לתערובת הבצק.
4. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה, ובעזרת שתי כפיות יוצרים 24 עוגיות. העוגיות מתפשטות בזמן האפייה, אז חשוב להשאיר די רווח בין אחת לשנייה.
5. אופים בתנור שחום מראש ל-190 מעלות 10-12 דקות, ומצננים על רשת.
6. שומרים בקופסה אטומה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!