נכון, עוד לא ממש עונת פירות ההדר, אבל ראיתי השבוע קלמנטינות אצל הירקן, ונזכרתי בעוגה שדודה שלי הייתה מכינה. התקשרתי לבקש ממנה את המתכון והרי לכם עוגה בחושה בניחוח קלמנטינה - קלה להכנה, אבל לחה וטעימה. מי שרוצה יכול להחליף את הקלמנטינה בלימון או בתפוז.

עוגת קלמנטינה בחושה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת קלמנטינות בחושה. הביאו את הסתיו|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגה:
150 גרם חמאה מטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר (1 כוס)
קורט מלח
3 ביצים
1 כף חלב
גרידה מ-2 קלמנטינות
240 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה

מצרכים לסירופ:
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס דחוסה)
6 כפות מיץ קלמנטינה

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלב ואת גרידת הקלמנטינות וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים. 

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט ואופים בחלק התחתון של התנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשל 45 עד 50 דקות.

5. מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הקלמנטינה. 

6. דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעמים, ומברישים את הסירופ מעל. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד בשחור לבן
>> עוגת שוקולד עסיסית עם מרכיב סודי