שבועות בפתח ולכבודו אני מביאה לכם השבוע מתכון לעוגת גבינה בניחוח לימון נהדרת ומרעננת. זו עוגת גבינה מהסוג האפוי, אבל לא מאלו שצריך לפחד שיקבלו שקע במרכז. מאחר ואין הקצפת חלבונים במתכון, העוגה לא תתפח ולכן לא תצנח - אבל למרות זאת, יש לה מרקם קרמי ונהדר. עוד יתרון לעוגה הוא שבסיסה עשוי מעוגיות מקמח מלא ואינו מצריך התעסקות עם לישת בצק.

אני ממליצה בחום להשתמש בלימונים אורגניים או בלימונים ללא ריסוס, מאחר ומשתמשים גם בקליפת הלימון. בכל מקרה - לא לשכוח לקרצף את הלימון טוב טוב לפני השימוש.

עוגת גבינה לימונית (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה לימונית של אביבה. שבועות עוד רגע כאן|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לבסיס:
400 גרם עוגיות מקמח מלא (ניתן למצוא ברוב המרכולים)
200 גרם חמאה מומסת

לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינת ריקוטה
500 גרם גבינת שמנת (אפשר גם 5% , אבל זה פחות טעים מגבינת שמנת)
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
3/4 כוס חלב ממותק משומר (חלב מרוכז מקופסאת שימורים או משפורפרת)
6 ביצים

תבנית מלבנית של 30 על 20 ס"מ, או תבנית מרובעת של 25 על 25 ס"מ

אופן ההכנה:

1. אופן הכנת הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם פירורי העוגיות. משטחים בעזרת הידיים בתנית ומצננים חצי שעה במקרר.

2. אופן הכנת תערובת הגבינה: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל החומרים למעט הביצים. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

3. יוצקים מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות. מצננים מחוץ למקרר, ושומרים בקירור.

אפשר לקשט בקצפת ופרוסות לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

פרגנו את העוגה של אביבה לחברים

>> בשבוע שעבר הכנו פאי שקדים ומשמש
>> ארוחה בשעה: קנלוני פטריות