פחזניות עם שוקולד חם מעל (צילום: דן-יה שוורץ)
רוצים גם רוטב שוקולד? טוב, נו|צילום: דן-יה שוורץ
פחזניות למתחילים

המצרכים (ל-50 יחידות):
לפחזניות:
כוס מים (200 מ"ל)
כוס קמח (130 גרם)
100 גרם חמאה או מרגרינה
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
4 ביצים

לקרם שוקולד לבן:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
400 גרם שוקולד לבן, מחולק לקוביות

אופן ההכנה:

1.מתחילים עם הקרם (אפשר להכין אותו גם יום קודם): מחממים את השמנת המתוקה עד להרתחה, שופכים על השוקולד ומערבבים עד שכולו נמס. מצננים לחלוטין.

2.מעבירים את התערובת הקרה למיקסר ומקציפים.

3.מחממים תנור ל-200 מעלות (רצוי על טורבו). בסיר (רצוי בציפוי טפלון) שמים את המים, החמאה, הסוכר והמלח. מחממים עד שהחמאה נמסה לגמרי.

4.מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק משתחרר מדופנות הסיר.

5.ממשיכים לערבב עוד 2 דקות.

6.מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים עד שהבצק מתקרר מעט.

7.מוסיפים את הביצים אחת אחת – בכל פעם מחכים עד שהביצה נטמעת טוב טוב בתערובת לפני שמוסיפים עוד אחת.

פחזניות של אביבה לפני אפייה (צילום: אביבה פיבקו)
ככה הן נראות לפני הכניסה לתנור|צילום: אביבה פיבקו

8.מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת שק זילוף יוצרים פחזניות בקוטר 3 ס"מ, עם רווח של 4 ס"מ בין פחזנית לפחזנית. הכמות מספיקה לשתי תבניות.

9.אופים 20 דקות, כל תבנית בנפרד – שימו לב, חשוב מאוד לא לפתוח את דלת בתנור בזמן האפייה!

10.ממלאים את הקרם בשקית זילוף ומזלפים לתוך הפחזניות.

11.מקשטים באבקת סוכר, ומגישים. אם רוצים, אפשר להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה, ולטבול את הפחזניות המוכנות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פחזניות במילוי שוקולד לבן

פחזניות של אביבה מוכנות (צילום: אביבה פיבקו)
וככה הן נראות בסוף|צילום: אביבה פיבקו
 >> ומה אלקנה בישל לנו?
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק