מזג אוויר האביבי ושיא עונת התותים הביאו אותי למתכון הטעים והמרשים הזה. לאנשים שלא אוכלים גלוטן, אפשר להחליף את עוגיות החמאה בעוגיות ללא גלוטן. מעבר לזה, אין קמח במתכון הזה. החסרון היחידי של העוגה הוא שצריך לחכות בסבלנות כדי שתתקרר 8 שעות לפחות, אבל תאמינו לי - שווה לחכות.
המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם עוגיות חמאה (אפשר גם ללא גלוטן או מקמח מלא)
50 גרם פקאן מסוכר
120 גרם חמאה
לתערובת הגבינה:
1-1/2 שקית ג'לטין (21 גרם)
1/3 כוס מים
700 גרם תותים
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
גרידה ומיץ מלימון אחד
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
תבנית קפיץ 26 עד 28 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את העוגיות עם הפקאן המסוכר. ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל, ומערבבים עם התערובת הפירורית.
2. מפזרים את תערובת העוגיות על התבנית עם נייר האפייה ומשטחים בעזרת כף. מצננים לחצי שעה במקרר.
3. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את הג'לטין עם המים, ומניחים בצד ל-20 דקות. שוטפים את התותים, ומורידים להם את הקצה. שומרים 200 גרם תותים בצד, ואת היתרה טוחנים במעבד מזון.
4. מעבירים את התותים הטחונים לקערה ומוסיפים להם את הגבינה הלבנה הסוכר, סוכר הווניל ואת המיץ וגרידת הלימון. מערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
5. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעזרת מרית את הקצפת לתוך תערובת הגבינה והתותים.
6. ממיסים בבן מארי (קערה המונחית על סיר עם מים חמים) את הג'לטין. מוציאים רבע מכמות תערובת הגבינה ומערבבים עם הג'לטין. את הפעולה הזאת עושים בשביל להשוות טמפרטורה. מערבבים היטב את תערובת הגבינה עם תערובת הג'לטין, ושופכים מעל בסיס העוגיות. למי שיש רצוי להשתמש בשקף לעוגות המונח מסביב לשולי התבנית (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות בתחום האפייה).
7. מצננים את העוגה במקרר ל-8 שעות לפחות, חוצים את התותים שהשארנו בצד ומקשטים את העוגה. אני מקציפה עוד שמנת מתוקה, ומקשטת ביחד עם התותים, אבל זה ממש לא חובה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
שתפו את עוגת הגבינה והתותים של אביבה עם החברים
>> בשבוע שעבר הכנו מיסיסיפי מאד פאי
>> פסח 2012: כל המתכונים