mako
פרסומת

מה יותר משמין: קבב או סטייק?

באופן כללי, מומלץ לכם להעדיף סטייק סינטה על קבב; אבל אם אתם רואים את הקצב שלכם טוחן את העיסה מולכם, אז גם הקבב יכול לעבור. בחירתה של הדיאטנית

חלי אבקסיס רוסטוקר, דיאטנית קלינית
mako אוכל
פורסם:
סינטה
סינטה על צלחת חצי פרוסה עם עלים ירוקים ועגבניה לקישוט | צילום: istockphoto
הקישור הועתק

סינטה
יש בו רק 2 אחוז שומן. נתח סינטה | צילום: istockphoto

ואם אתם כבר אוכלים בשר, איזה בשר עדיף –מנת קבבים ריחנית ונוטפת שמן או סטייק עסיסי? נדמה שאף אחד משניהם הוא לא החבר הכי טוב של הדיאטה שלכם, אבל בכל זאת, מי הרסני פחות?
התשובה תלויה, כמובן, מאיזה סוג של בשר עשויות המנות. בשר כבש, לדוגמא, הוא עשיר מאוד בשומן ומכיל כ-30% שומן – ראו הוזהרתם. כשמדובר בבשר בקר, קיימים הבדלים משמעותיים מאוד בהרכב התזונתי בין הנתחים השונים.

אנטרקוט (מספר 1), צוואר (מספר 10) ואיברים פנימיים הם חלקים העשירים מאוד בשומן רווי ובכולסטרול, הנוטים להצטבר על דפנות כלי הדם וליצור שכבת פלאק; ב-100 גרם אנטרקוט יש כ-15% שומן, לעומת נתח סינטה המכיל רק 2%. הזמנתם 300 גרם סטייק אנטרקוט? הזרקתם לגוף כ-650 קלוריות מזיקות. לו הייתם מזמינים נתח סינטה באותו המשקל, הייתם נהנים ממחצית מכמות הקלוריות ומכמות ברזל זהה.

אז אילו נתחים משמינים פחות? מבין הבשרים דלי השומן והקלוריות אפשר למצוא חלקים כמו כתף (מספר 4), פילה (מספר 12) וכאמור, סינטה (מספר 11).

קבב של גיא גמזו
בתערובת שלהם יש הרבה שומן. קבבים | צילום: אמיר מנחם, mako

אם הקצב טוחן אותו מולכם, אז גם קבב זה בסדר

מכיוון שקבבים עשויים מעיסה, כשאנחנו אוכלים בחוץ יש לנו קושי לשלוט בהרכב שלה. עיסת הקבב כוללת, פעמים רבות, כמות מכובדת של שומן, שנטחן עם הבשר במטרה לתרום לרכות הקבב. ולכן במסעדות עדיף, בעיני, לבחור בנתח סינטה רזה במקום לבחור בקבב – וגם לבקש שיסירו את מעטפת השומן בצד העליון של הנתח.
אבל אם אתם באטליז והקצב מכין את תערובת הבשר לקבב מולכם, הקפידו לבקש שהיא תהיה עשויה מנתחי בשר רזים יותר כך שתוכלו לשלוט בכמות השומן שבפנים. במקרה כזה, גם הבחירה בקבב היא בחירה טובה.

אתם לא יכולים להתאפק, וחייבים מדי פעם נתח אנטרקוט עסיסי או מנת קבבים שומנית במסעדה? זה בסדר, אם מדובר באירוע חד פעמי ולא בשגרה. השתדלו, גם במקרים האלה, לאכול מנה קטנה של בשר, לתגבר אותה בירקות טריים ולא בסלטים שמנים של חומוס, טחינה או מיונז, ולשתות מים במקום מיץ ממותק. כך תוכלו לחסוך קלוריות, להרגיש טוב ולהיראות טוב – מבלי לפגוע בהרגלי האכילה שלכם.

הכותבת היא דיאטנית קלינית ברשת הולמס פלייס