המצרכים: לשכבת הבראוני: 100 גרם שוקולד מריר 60% 150 גרם חמאה כוס סוכר 3 ביצים 1/2 כוס קמח צביטה של מלח 1 כפית תמצית וניל טהורה 1 כפית נס קפה מגורען, מומס במעט מים חמים
לשכבת הגבינה: 2 גביעי גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 1/2 כוס סוכר צביטה של מלח 1 ביצה שלמה 1 חלמון 2 כפיות תמצית וניל טהורה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים עוד 10 שניות, ומערבבים עד להמסה מלאה.
3. מערבלים במערבל עם וו גיטרה את הביצים והסוכר כשתי דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הקפה המומס ותמצית הווניל. מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח.
4. מערבלים מס' שניות עד לאחידות, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים שוב. יוצקים לתבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
תגידו שלום לשכבה של הבראוני|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
5. בינתיים שוטפים את קערת המערבל ומערבלים יחד גבינה, סוכר, מלח, ביצה, חלמון ווניל בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
6. יוצקים את תערובת הגבינה מעל שכבת הבראוני בזהירות, כדי שהבלילות לא יתערבבו.
וגם לשכבת הגבינה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
7. מכניסים לתנור החם - לא על רשת התנור אלא על תבנית, למקרה שיהיו נזילות - ואופים שעה, עד שהחלק העליון יציב ומתפתח קרום קריספי. מאחסנים במקרר ומגישים בטמפורטורת החדר.