טארט טאטן עגבניות שרי
הנה לכם מנה של מבוגרים שילדים פשוט עפים עליה. וההכנה? כל כך פשוטה שזה לא נעים: קצת תימין, קצת עגבניות, בצק שקונים בסופר - וזהו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עגבניות שרי הן קונצנזוס אצלנו בבית. בכל פעם שאני עוברת ליד שוק האיכרים אני מצטיידת בעגבניות קטנטנות בכל מיני צבעים, וכשאנחנו יוצאים מהבית אני ממלאה לכל ילד שקית עם עגבניות צבעוניות. הם אוכלים את זה בדרכים כאילו זה היה ביסלי, וכולם מרוצים. לפני כשנה היינו בסיור בחממת עגבניות בדרום, ובתוך חממה אחת טעמנו 14 סוגים של עגבניות שרי. זו הייתה חוויה מהנה שללא ספק נחזור עליה כשרק יהיה אפשר.
מרכיבים (24 מנות):
ל-25 יחידות קטנות, או 2 גדולות:
חמאה
מעט סוכר חום
עלי תימין
עגבניות שרי, באילו צבעים שרוצים
מלח
פלפל שחור
בצק עלים, שהופשר במקרר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מורחים את השקעים של שתי תבניות מאפינס (24 שקעים בסך הכל) בחמאה ומפזרים מעט מעט סוכר. מפזרים בכל שקע כמה עלי תימין.
3 חוצים את העגבניות, ומסדרים בצפיפות בתוך השקעים כשהצד החתוך פונה למעלה. מתבלים במלח ופלפל.
4 פורסים את בצק העלים וקורצים ממנו עיגולים בגודל השקעים.
5 מניחים עיגול בצק בכל שקע, מעל העגבניות.
6 אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב. ממתינים שיצטנן, הופכים ומשחררים את המאפים.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל