לא משנה הזמן, ההזדמנות או רמת הרעב שלנו - פיצה היא אחד המאכלים שתמיד יש מקום בשבילו. אבל כמה אפשר לטחון את אותה הפיצה עם הפטריות/זיתים/גבינה מלוחה/תירס ועוד? מזל שיש את רשת האינטרנט, שם אפשר למצוא השראה אינסופית לכל דבר, גם לפיצה. קחו קצת השראה מהפיצות שמצאנו בשבילכם, ואפו לכם פיצות מקוריות, יפות ולא פחות - טעימות.
ולא נשאיר אתכם בלי מתכון: פיצה ביתית כמו באיטליה
של אינס שילת (ואפיק גבאי), מהבלוג תיק אוכל
המרכיבים (ל-4 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
לרוטב העגבניות:
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש
להרכבה:
300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה
תוספות שאוהבים (פטריות, זיתים, גבינה מלוחה וכו')
1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.
2. לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
3. אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
4. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב (או פשוט קטשופ), מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון
>> מדריך: איך מכינים פיצה בבית
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!