מי לא מכיר את הסיטואציה: אתם כבר בעיצומם של הבישולים כשאתם מגלים שחסר לכם אחד המרכיבים. אפשר לדפוק בדלת של השכנה ולבקש ביצים או חלב, אבל האמת היא שיש לכם במקרר מוצרים בסיסיים שיכולים להחליף לא מעט מצרכים אחרים - אנחנו מדברים על קטשופ, מיוצ׳ופ וממרח היינץ! רוצים הוכחה לכמה הם שימושיים? קבלו 14 טריקים למטבח שיבואו בטוב לכל שכחן או שכחנית.
מכינים קציצות ואין לכם ביצים?
חשוב להוסיף ביצים לתערובת הבשר של הקציצות כדי לעזור לבשר להידבק ולא להתפרק במהלך הבישול. אבל אם אין לכם ביצים, אין בעיה: אפשר בהחלט להשתמש בממרח היינץ, ביחס של 3 כפיות ממרח היינץ עבור כל ביצה שהתכוונתם לשים. אם אתם מכינים את הקציצות ברוטב עגבניות, אגב, מומלץ להשתמש במיוצ'ופ - שגם יהווה תחליף לביצים וגם ייתן בוסט לטעם האדמדם של הרוטב בתערובת הבשר עצמה.
מכינים פירה ולא רוצים שהוא יהיה חלבי?
פירה הוא התוספת המושלמת למגוון מנות, ובעיקר למנות בשריות כמו סטייק או שניצל. הבעיה היא שלפירה נהוג להוסיף חלב או חמאה כדי לרכך את המרקם, ואלו תוספות בעייתיות עבור שומרי כשרות. המזל הוא שאפשר לפתור את העניין בקלות: הוספה של ממרח היינץ תעניק לפירה מרקם המפנק מבלי להפוך אותו לחלבי.
מכינים קלח תירס ולא רוצים להשתמש בחמאה?
לא שקלח תירס הוא לא נשנוש טעים בפני עצמו, אבל מדובר ברמה אחרת לגמרי כאשר משדרגים אותו לפני ההגשה. השדרוג המקובל הוא מריחה של חמאה ובזיקה של מלח, אבל אם אתם לא רוצים להשתמש בחמאה, אפשר בקלות להחליף אותה בממרח היינץ - מורחים קצת מהממרח על קרח התירס, נותנים צריבה קלה על המחבת, בוזקים קצת מלח - וסיימתם.
מכינים פסטה וצריכים לארגן רוטב בזריזות?
לא חייבים להתחיל לקצוץ עגבניות - אפשר להשתמש בקטשופ כבסיס לרוטב טעים ומהיר. מערבבים את הקטשופ בסיר עם מים ומוסיפים קצת שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, ואפשר גם תבלינים - שום, בזיליקום או מעט צ׳ילי אם רוצים לתת קיק של חריפות. אם באמת התכוונתם להשקיע אבל פשוט נתקעתם בלי רסק עגבניות, התחילו מלטגן בצל בשמן זית - ותקבלו רוטב פסטה מפנק של ממש.
צריכים לארגן פיצה מעכשיו לעכשיו?
בשביל רוטב עגבניות מהיר לפיצה לא צריך יותר מקטשופ עם מעט שמן זית, מלח, פלפל ותבלינים (אם יש לכם בזיליקום או אורגנו, זה הזמן שלהם לזרוח). אבל אם יש לכם במקרה מיוצ'ופ, זה יכול להיות אפילו טוב יותר כי זה יוסף טעמים עשירים יותר לפיצה.
צריכים סלסה לנאצ׳וס?
הסלסה הקלאסית בין כה עשויה מעגבניות, ככה שתוכלו להכין סלסה ביתית בקלי קלות על בסיס קטשופ של היינץ. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף מעט שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור, וכמובן גם אלמנט חריף מסוים - צ׳ילי, סרירצ׳ה או טבסקו.
רוצים לשדרג את הרוטב לקארי?
ירקות בקארי זו מנה בריאה ואהובה, אבל הטעם שלה יכול להיות קצת אינטנסיבי מדי עבור ילדים - בטח אם הקארי יצא חריף. תוספת של מעט קטשופ לקארי במהלך הבישול תוסיף מתיקות מקלילה מצד אחד, ואומאמי ממכר מצד שני - ואם תשתמשו במיוצ'ופ, תקבלו גם שדרוג למרקם על הדרך.
צריכים להכין מרינדה לעוף או לבשר?
זה באמת קלי קלות: קטשופ היינץ הוא בסיס למגוון של מרינדות. הכול תלוי במה מוסיפים אליו, ובמה יש לכם במטבח, כמובן. תוספות אפשריות הן דבש, סילאן, רוטב BBQ של היינץ, חומץ היינץ או חומץ בלסמי, סויה, טריאקי, רוטב צ׳ילי, טבסקו וסרירצ׳ה לנגיעה של חריפות ועוד.
נגמר לכם הרוטב לסלט?
לא שהייתם צריכים אותו מלכתחילה, כי אפשר להרים רוטב סלט ביתי בקלי קלות בעזרת מרכיבים כמו שמן זית, חומץ בלסמי, דבש, סויה או שום כתוש. לא משנה אם החזון שלכם הוא מתוק או מלוח, דעו שתוספת של כף ממרח היינץ לרוטב לסלט תרים אותו לרמה אחרת לגמרי - במיוחד אם יש בו חלבון מסוים, כמו עוף או טונה.
אופים עוגה בלי מוצרי חלב?
חמאה וחלב משדרגים את הטעם והמרקם של עוגות, אבל אפשר בקלות להחליף אותם בממרח היינץ. בעת הכנת הבלילה הוסיפו שתיים או שלוש כפות של ממרח היינץ, ותראו בעצמכם איך הוא משדרג את המרקם ומעשיר את הטעם.
מכינים בלילה ומגלים שנגמר לכם השמן?
חייבים להוסיף קצת שמן לבלילה כשמכינים עוגה, עוגיות, לחם בננה או כל מאפה שהוא, אבל אם בדיוק גיליתם שהבקבוק התרוקן - אין סיבה לדאגה. אפשר להחליף את השמן בממרח היינץ ולקבל מאפים טעימים גם בלי שמן.
מבשלים מרק עוף ונתקעתם בלי רסק עגבניות?
למרק עוף אפשר להוסיף מה שרוצים כל עוד יש בו מים ועוף - ירקות שונים ותיבולים שונים, מאבקת עוף, דרך קארי ועד עשבי תיבול ותערובות תיבול שונות ומשונות. אבל אם לא תדאגו לנגיעה של עגבניות בפנים, תקבלו מרק חיוור עם טעם חלש. אז מה אפשר לעשות אם אתם מבשלים מרק עוף ומגלים שנגמר לכם רסק העגבניות? זה פשוט - מוסיפים במקום קטשופ, ונהנים מהקיק האדמדם והנהדר.
צריכים להכין מתבל טבעוני?
לא חייבים להשתמש בביצים או במוצרי חלב כדי להכין מתבל טעים שיבוא בטוב עם מגוון של מנות - מתפוחי אדמה בתנור, דרך חצילים ועד פלאפל. כל מה שצריך זה לשלב טחינה עם קטשופ, ולקבל מתבל עשיר וממכר שלוחץ על הנקודות.
רוצים לשדרג את הטוסט אבל לא יודעים איך?
באמת שהטריק הזה צריך להפוך לפרקטיקה מקובלת ואף מסורתית בהכנה של טוסטים: מרחו על הלחם מעט ממרח היינץ, ותראו בעצמכם איך הטוסט שלכם מקבל טוויסט נימוח וממכר. מרגע שמנסים את זה פעם אחת, לא רוצים להכין טוסט בשום דרך אחרת!