אוכל
צילום׃ חני הראל, לימון וג'ינג'ר בלוג אוכל ישראלי

עוגיות וניל בקערה אחת

השבוע צד את עינינו מתכון קל ומהיר לעוגיות וניל מקסימות של הבלוג "לימון וג'ינג'ר". הן מכילות 6 מרכיבים בלבד, מערבבים אותן בקערה אחת ואפילו לא צריך מיקסר בשבילן. אותנו זה קנה

חני הראל | לימון וג'ינג'ר בלוג אוכל ישראלי | פורסם 07/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה, רכה

100 גרם סוכר לבן

200 גרם (חצי פחית או שפופרת אחת) חלב מרוכז

כפית תמצית וניל / משחת וניל איכותית

320 גרם (1/2 2 כוסות פחות 3 כפות) קמח לבן, מנופה

2 כפיות אבקת אפייה, מנופה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

2 מעבדים בקערה את החמאה והסוכר - אפשר ידנית עם מזלג ואפשר עם מיקסר יד.

3 מוסיפים את החלב המרוכז והווניל, ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עם כף עד שהם נטמעים בבצק (אפשר גם בעזרת הידיים). 

4 בעזרת כפית, נוטלים כמות בצק ומגלגלים לכדור. מהתערובת אמורים לצאת כ-45 כדורים. 

5 מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה באופן מרווח ומשטחים אותם מעט בעזרת מזלג. הכמות מספיקה ל-2 תבניות תנור.

6 אופים 15-20 דקות. העוגיות יוצאות זהובות ומעט רכות בעודן חמות. אחרי הצינון הן מתקשות. מצננים על רשת ומאחסנים בכלי אטום. 

* את מחצית הפחית הנותרת מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר למתכון נוסף.

* אפשר לתבל את העוגיות בתמצית אחרת במקום הווניל ולחזק את המתיקות בקורט מלח דק. 

* בקרו בבלוג של חני הראל - לימון וג'ינג'ר

>> המוצרים המנצחים והמפסידים של השבוע