אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

פאד-תאי

המנה התאילנדית המסורתית, כמו שמכינים אותה במסעדת "בית תאילנדי". מוקפץ טעים ואיכותי

יריב מלילי | גלובס | פורסם 13/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 גרם אטריות אורז מושרות (כשעתיים לפני, במים רגילים)

100 גרם טופו חתוך לקוביות

שני חופנים גדושים של נבטים

1 גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך כ-5 סנטימטרים

2 ביצים

30 גרם בוטנים קלויים כתושים

3 כפות שמן

8 כפות רוטב סויה בהירה

5-6 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1 מקשקשים את הביצים בווק עם השמן. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ-7-8 דקות). לאחר מכן מוסיפים את הטופו, את הסויה ואת הסוכר וממשיכים לערבב כ-3-4 דקות עד לקבלת טעם שווה לכל האטריות.

2 מוסיפים את הנבטים ואת הבצל הירוק ומערבבים/ מקפיצים לדקה וחצי נוספות. מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.

* המתכון באדיבות יריב מלילי, בעלי מסעדת "בית תאילנדי"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!