בשביל הבראוניז הללו צריך לטרוח טיפה יותר מהמקובל, ולהכין מראש חמאת קאנביס. אבל הטרחה מאוד משתלמת. הערבוב של הקאנביס עם החמאה, ולא הכנסה ישירה שלו לעוגה עצמה, מייצר בראוניז מופלאות ומבטיח שלא יהיו טעמי לוואי או ירוקים על השיניים.

חמאה (צילום: istockphoto)
זו החמאה שעושה את כל ההבדל |צילום: istockphoto
חמאת קאנביס

מצרכים:
110 גרם חמאה
3.5 גרם זרעי או מריחואנה או
7 גרם עלי קאנביס
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה באיטיות מוסיפים את העלים הטחונים או זרעי הקאנביס, מערבבים עד שהם נטמעים בחמאה.
2. אחרי 25 דקות ערבוב מתמיד, יוצקים את החמאה לכלי (ניתן להעביר במסננת להיפטר מהזרעים והעלים. (החומר הפעיל כבר היה אמור להיספג בחמאה, אז אין חשש לבזבז חומר טוב.
3. מניחים לחמאה להתגבש במשך כשעה לפני השימוש.

בראוניס (צילום: Lynn Seeden, Istock)
חלליות קטנות ומופלאות|צילום: Lynn Seeden, Istock
ספייס בראוניז 

מצרכים:
לבראוניז
חמאת הקאנביס שהכנו
חצי כוס קמח תופח פחות כף (60 גרם)
כוס סוכר חום עדין
6 כפות אבקת קקאו אמיתי לא שוקולית (45 גרם)
שליש כוס שקדים טחונים (30 גרם)
2 ביצים
קליפה מגוררת מתפוז בינוני
חצי כפית אבקת אפייה

לקרם השוקולד לציפוי
110 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי אבקת סוכר (180 גרם)
חבילת קליק (לא חובה)
מעט מים במידה ויש צורך

 אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו בקערה רחבה.
2. מוסיפים את השקדים הסוכר, קליפת התפוז ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את החמאה, והביצים ומערבלים (במעבד מזון או מערבל ידני) עד שמתקבלת תערובת חלקה.
4. מעבירים לתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה משומן ואופים בתנור החם במשך 50-55 דקות.
5. הכנת הציפוי: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הציפוי, מוסיפים מים אם הקרם סמיך מידי
6. ניתן לטחון גם חבילה או שתיים של קליק. זה שדרוג מדהים.
7. מורחים את הקרם מעל העוגה החמה ומניחים לה להצטנן.