מקלובה אחת לשני עמים
טוב, הפותנה הזאת יודעת לבשל, היא הוכיחה את זה מעבר לכל ספק סביר (וארז ואסי יעידו). אם מחפשים מתכון אחד שהיא מזוהה איתו יותר מהאחרים, זה כנראה יצטרך להיות המקלובה – תבשיל בשר (או עוף) עם אורז והפתעות, שעושה נעים בבטן וחם בלב. אם אתם זוכרים, היא אפילו ניסתה להנחיל את מורשת המקלובה לדורות הבאים, להלן אלין.
>> למתכון: מקלובה
אכרם, תעשה לי חומוס
ואם בפותנה עסקינן, קשה לשכוח את הנבזיות הקטנה והחיננית של האח הגדול, שנענה לבקשתה של פותנה לקבל הביתה את החומוס של בעלה – אך בהסתייגות אחת קטנטונת: פותנה, כענייה, אינה מורשית לטעום ממנו. גם לכם עשתה הסצנה הזאת חשק עז ובלתי מתפשר לחומוס, ואם אפשר זה של אכרם?
>> למתכונים של אכרם (חומוס, טחינה ופלאפל)
אח גדול טוחן ביצים
זוכרים את שחר בן דוד? השרירן גומע השייקים מהעונה הקודמת של "האח"? אז לרגע היה נדמה שקם לו יורש, והכוונה כמובן לארז. האיש צורך ביצים בכמות שלא הייתה מביישת עיר בינונית, ואת מה שלא מספקות הביצים הוא משלים עם טונה. חלבון הרי בונה שרירים, אתם יודעים. אז מכיוון שמתכון של ביצה קשה – הגרסה המועדפת על ארז – לא באמת יקדם אתכם בחיים, החלטנו ללכת על חביתה משודרגת.
>> למתכון: חביתה הונגרית
>> ואיך אפשר בלי איזו דייסת קוואקר הגונה, לזכר הבקרים בבית "האח"
אמא של אסי, אמא של אסי, יש עוגה?
אישה טובה, מלי עזר. בכל עונה, עת מתכונן בנה להיכנס לבית האח הגדול, היא מציידת אותו בעוגה נאה לטובת הדיירים המסכנים. השנה זו הייתה עוגת שכבות בשלושה צבעים, ואם לשפוט על פי המראה – נראה שהיא בהחלט סגרה להם יפה את הפינה של הקינוח. וכאילו לא די שהיא מצ'פרת ככה את הדיירים, היא גם מנדבת בלי בעיה את המתכון.
>> למתכון: עוגת הטריקולור של אמא של אסי
הכרישה משחיתה
כאמור, אחרי מאה ומשהו יום ביחד כבר אין הרבה מה לעשות חוץ מלריב – אפילו אם אתם בעצם בכלל חברים נורא טובים. אחת המריבות היותר זכורות מהעונה החולפת היא מריבת הכרישה של אלירז ופותנה (ואחר כך גם גואל). למי ששכח, אלירז טען שלא צריך להזמין כרישה, פותנה הזמינה כרישה בכל זאת, ו.... – זהו בעצם. לא ייאמן, כמה רחוק יכול אובדן הפרופורציות להגיע. לא נותר אלא לקוות שגם הדיירים עצמם מבינים את זה עכשיו.
>> למתכון: מאפה כרישה ובצל
ואז בא מאיר אדוני
אחחחח, איזה כיף לדיירים שאדוני בישל להם? ארוחה ברמה הזאת – עם כל כך הרבה אוכל, וכל כך מושקע – הייתה משאירה לסועד הפשוט כזה חור בכיס, ששנים אחריה היה נאלץ לחיות רק על תפוחי אדמה. יש רק לקוות שהדיירים ידעו להעריך את זה (שמענו, פותנה, שזה המלבי הכי טוב שאכלת בחיים. זה לא חמק מאוזנינו).
>> למתכון: המלבי של מאיר אדוני
>> החלטתם לנסות לאכול קצת יותר בריא? הנה 4 מתכונים להתחיל איתם
מקלובה אחת לשני עמים
טוב, הפותנה הזאת יודעת לבשל, היא הוכיחה את זה מעבר לכל ספק סביר (וארז ואסי יעידו). אם מחפשים מתכון אחד שהיא מזוהה איתו יותר מהאחרים, זה כנראה יצטרך להיות המקלובה – תבשיל בשר (או עוף) עם אורז והפתעות, שעושה נעים בבטן וחם בלב. אם אתם זוכרים, היא אפילו ניסתה להנחיל את מורשת המקלובה לדורות הבאים//www.mako.co.il/tv-bigbrother/season2-articles/Article-15e7a5d58804621006.htm, להלן אלין.
>> למתכון: מקלובה //www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-5b8fcace5b2c321006.htm
אכרם, תעשה לי חומוס
ואם בפותנה עסקינן, קשה לשכוח את הנבזיות הקטנה והחיננית של האח הגדול, שנענה לבקשתה של פותנה לקבל הביתה את החומוס של בעלה – אך בהסתייגות אחת קטנטונת: פותנה, כענייה, אינה מורשית לטעום ממנו. גם לכם עשתה הסצנה הזאת חשק עז ובלתי מתפשר לחומוס, ואם אפשר זה של אכרם?
>> למתכונים של אכרם (חומוס, טחינה ופלאפל)
//www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-ebd49d2f7b0b521006.htm
אח גדול טוחן ביצים
זוכרים את שחר בן דוד? השרירן גומע השייקים מהעונה הקודמת של "האח"? אז לרגע היה נדמה שקם לו יורש, והכוונה כמובן לארז. האיש צורך ביצים //www.mako.co.il/food-nutrition_diet/nutrition/Article-1decaba600cb521004.htm בכמות שלא הייתה מביישת עיר בינונית, ואת מה שלא מספקות הביצים הוא משלים עם טונה. חלבון הרי בונה שרירים, אתם יודעים. אז מכיוון שמתכון של ביצה קשה – הגרסה המועדפת על ארז – לא באמת יקדם אתכם בחיים, החלטנו ללכת על חביתה משודרגת.
>> למתכון: חביתה הונגרית
//www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-special/Recipe-9045003da5add11006.htm
>> ואיך אפשר בלי איזו דייסת קוואקר הגונה, לזכר הבקרים בבית "האח"
//www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-special/Recipe-7b8828e4cda1521006.htm
אמא של אסי, אמא של אסי, יש עוגה?
אישה טובה, מלי עזר. בכל עונה, עת מתכונן בנה להיכנס לבית האח הגדול, היא מציידת אותו בעוגה נאה לטובת הדיירים המסכנים. השנה זו הייתה עוגת שכבות בשלושה צבעים, ואם לשפוט על פי המראה – נראה שהיא בהחלט סגרה להם יפה את הפינה של הקינוח. וכאילו לא די שהיא מצ'פרת ככה את הדיירים, היא גם מנדבת בלי בעיה את המתכון.
>> למתכון: עוגת הטריקולור של אמא של אסי
//www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-6098bf0a5caf621006.htm
הכרישה משחיתה
כאמור, אחרי מאה ומשהו יום ביחד כבר אין הרבה מה לעשות חוץ מלריב – אפילו אם אתם בעצם בכלל חברים נורא טובים. אחת המריבות היותר זכורות מהעונה החולפת היא מריבת הכרישה של אלירז ופותנה (ואחר כך גם גואל). למי ששכח, אלירז טען שלא צריך להזמין כרישה, פותנה הזמינה כרישה בכל זאת, ו.... – זהו בעצם. לא ייאמן, כמה רחוק יכול אובדן הפרופורציות להגיע. לא נותר אלא לקוות שגם הדיירים עצמם מבינים את זה עכשיו.
>> למתכון: מאפה כרישה ובצל
//www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-salads/Recipe-309f979b6dd8c11004.htm
ואז בא מאיר אדוני
אחחחח, איזה כיף לדיירים שאדוני בישל להם? ארוחה ברמה הזאת – עם כל כך הרבה אוכל, וכל כך מושקע – הייתה משאירה לסועד הפשוט כזה חור בכיס, ששנים אחריה היה נאלץ לחיות רק על תפוחי אדמה. יש רק לקוות שהדיירים ידעו להעריך את זה (שמענו, פותנה, שזה המלבי הכי טוב שאכלת בחיים. זה לא חמק מאוזנינו).
>> למתכון: המלבי של מאיר אדוני
//www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-desserts/Recipe-158ad11dc882721004.htm