צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל
פאי סמורס עם שוקולד ומרשמלו
רוצים להפציץ בקינוח מושחת, אבל כזה שלא ידרוש יותר מחצי שעה מזמנכם, ויכלול רק מצרכים שיש לכם בבית? הנה הדבר בשבילכם: פאי סמורס קטלני, שמתאים לל"ג בעומר הממשמש כמו גנאש לעוגת שוקולד
ענבל לביא | mako אוכל
| פורסם 22/05/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית:
165 גרם (כוס וחצי) ביסקוויטים מפוררים
85 גרם חמאה, מומסת
למילוי וציפוי:
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 מ"ל (קופסה) שמנת מתוקה
מרשמלו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים פירורי ביסקוויט וחמאה ומשטחים בתבנית פאי 24 ס"מ. אופים 10 דקות להזהבה, ומצננים.
2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מצננים לטמפרטורת החדר, יוצקים לקלתית ומעבירים לקירור למשך כשעה וחצי או עד להתייצבות.
4 לפני ההגשה גוזרים את המרשמלו לחצאים בעזרת מספריים נקיים, ומסדרים על הפאי בעיגולים סביב (אם רוצים, אפשר למלא במרשמלו את הפאי כולו).
* ליצירת אפקט סמורסי אפשר להשחים את המרשמלו קלות בעזרת ברנר או על ידי חימום קצר בגריל לוהט.
* שומרים בקירור.
* הפאי במיטבו ביומיים הראשונים להכנה.