אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים

יש המון סוגי עוגות שמרים בעולם, אבל בכל פעם שאנחנו נתקלים במילוי חדש, בטח אם הוא כולל דובדבנים, הלב שלנו מתמלא שמחה. תוסיפו לכל הכיף הזה גם גבינה איכותית, והרווחתם יופי של פינוק

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 28/06/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים

150 גרם חמאה רכה

75 גרם (שליש כוס) סוכר

2 ביצים L

100 מ"ל (חצי מכל) שמנת חמוצה

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

למלית הגבינה והדובדבנים:

500 גרם (2 חבילות) גבינה לבנה כחושה יבשה (ריקוטה לדוגמה)

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

2 ביצים L

40 גרם (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

150-200 גרם דובדבנים מגולענים

לקישוט:

אבקת סוכר 

אופן ההכנה:

1 מכינים את בצק השמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, החמאה, הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה, המלח ותמצית הווניל, ולשים במשך 10-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומעבירים ללילה במקרר (הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר).

3 מכינים את מלית הגבינה והדובדבנים: מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים, האינסטנט פודינג והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מרכיבים את העוגה: על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

5 מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ ומורחים מחצית מכמות המלית. מפזרים דובדבנים מגולענים ומגלגלים לרולדה הדוקה.

6 חוצים את הרולדה לאורכה ויוצרים צורת בורג בין 2 החלקים. מניחים בתבנית משומנת וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.

7 מכסים את העוגות ומתפיחים במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

8 מחממים תנור ל-170 מעלות.

9 מברישים את העוגות התפוחות בביצה ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.

10 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר התאהבנו בפאי אפרסקים ואגוזי לוז