אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת

אנחנו יודעים שאתם עייפים, ראש השנה עדיין עומד לכם בגרון וכבר מנשבות רוחות של ארוחה מפסקת, ולכן מצאנו לכם עוגה שאפשר להכין גם עם אפס אנרגיות. השקעה זערורית, והופ - יהיה לכם משהו טוב ליד הקפה של הבוקר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 11/05/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס (120 מ"ל) קפה נמס (כפית נס קפה גדושה והשאר מים רותחים)

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

180 גרם חמאה רכה

כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים

מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

5 כפות (50 גרם) קקאו איכותי

שלושת רבעי כוס (75 גרם) קוקוס טחון

כוס + כף (150 גרם) קמח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק רב פעמית.

2 שופכים את הקפה הרותח לקערה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט.

3 טורפים היטב חמאה וסוכר כ-3 דקות.

4 מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף כשתי דקות נוספות, לקבלת נפח.

5 מוסיפים את השמנת חמוצה, תערובת הקפה והשוקולד, תמצית הווניל, ומערבבים מעט.

6 מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קוקוס טחון ולבסוף קמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7 מעבירים לתבנית ואופים 50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8 מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר וזוללים.

עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת, פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה במיטבה כמה שעות לאחר הכנתה, אבל תישמר עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש שוקולד-קפה

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו