עוגת שוקולד, קוקוס וטראפלס
עוגת שוקולד עשירה ועסיסית, עם ציפוי של קרם שוקולד וקוקוס (איך אנחנו אוהבים קוקוס!) ומעל הכל טארפלס של שוקולד וקוקוס (כבר אמרנו שאנחנו מתים על קוקוס?). עוגה שווה בטירוף, ובנוסף לכל היא גם פרווה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגת שוקולד עשירה:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
40 גרם (4 כפות גדושות) קוקוס טחון
400 גרם (שתי כוסות) סוכר
240 מ"ל (כוס) חלב קוקוס
400 מ"ל (כוס ושלושת רבעי) חלב סויה
200 גרם (כוס) שמן
2 כפות קפה נמס
4 ביצים גדולות
חצי כפית מלח
לטראפלס:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
200 מ"ל (כוס פחות 4 כפות) קרם קוקוס
אבקת קקאו, לציפוי
לציפוי:
125 גרם שוקולד מריר, קצוץ
125 מ"ל (חצי כוס) קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אפייה 24 ס"מ בנייר אפייה העולה כמה ס"מ מגובה הדפנות.
2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים קוקוס ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מכמות הסוכר. בקערה נפרדת טורפים חלב קוקוס, חלב סויה ושמן. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומערבבים.
3 מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך כמה דקות, לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים, תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים במשך 65-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב.
4 הטראפלס: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעתיים להתייצבות.
5 לאחר קירור, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל 2-3 ס"מ, ומגלגלים היטב בקקאו. שומרים בקופסה אטומה בקירור עד להרכבה.
6 הציפוי: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הציפוי מעל כך שיטפטף מעט מהצדדים.
7 שומרים את העוגה בקירור, ומסדרים את הטראפלס קרוב למועד ההגשה.
לבלוג של ענבל - פיית העוגיות
* העוגה נשמרת בקירור כשהיא מכוסה עד חמישה ימים.