עוגת לימון מזוגגת
בדיוק, אבל בדיוק לעונה: פס ארוך של עוגה לימונית, רכה, לחה ועסיסית עם ציפוי של זיגוג סוכר לימוני. המשקיענים מוזמנים להוסיף לזיגוג גם קצת גרידת לימון או ליים. אין עוגה מתאימה יותר לסופ"ש הזה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק גדולה:
כוס סוכר (200 גרם)
גרידת לימון מלימון שלם
3 ביצים L
180 גרם חמאה רכה מאוד
כוס וחצי כוסות קמח (210 גרם)
כפית אבקת אפייה
רבע כוס(50 מ"ל) מיץ לימון טבעי
רבע כוס(50 מ"ל) חלב
לזיגוג:
חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 כפות לימון סחוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות מצב סטטי.
2 מערבבים בקערה סוכר וזסט לימון, מערבבים. מוסיפים את הביצים והחמאה הרכה וטורפים היטב או מקציפים עם וו בלון של מיקסר.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, חלב ומיץ לימון, וטורפים היטב עד קבלת בלילה אחידה ומעט סמיכה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לאפייה 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
5 מכינים את הזיגוג: טורפים אבקת סוכר ומיץ לימון, מוזגים מעל העוגה ומשטחים. אחרי שמצננים ניתן לקשט גם עם קליפת לימון או ליים.
* לקבלת עוגה עסיסית יותר אפשר להכין סירופ לימון ולשפוך עליה בצאתה מהתנור, לפני הזיגוג: מרתיחים רבע כוס מיץ לימון טרי עם כף סוכר, ומורידים מהאש. מוזגים על העוגה ומצננים. לאחר מכן אפשר לקשט עם הזיגוג.
* לאחר צינון מלא ניתן לפרוס את העוגה.
* בשביל להכין את העוגה בגרסה פרווה את החמאה אפשר להמיר בנטורינה ואת החלב במים.
* העוגה נשמרת כ-3 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.