דייניש פטיסייר ופטל
מאפי שמרים רכים ויפהפיים שכל כך מספק להכין לבד. תתחילו עם הפטיסייר, כמו עדיקוש, כדי שיתקרר כמו שצריך עד שהבצק יתפח. התוספות של הפרי והשטרויזל כבר מקפיצות הכל לרמת פחמימה חלומית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2 כוסות (480 גרם) קמח
21 גרם שמרים טריים/כף שמרים יבשים
שליש כוס (70 גרם) סוכר
ביצה
כוס חלב (240 מ"ל)
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
כפית מחית וניל/תמצית וניל
לקרם פטיסייר:
כוס+כף (250 מ"ל) חלב
3 חלמונים
שליש כוס (70 גרם) סוכר
3 כפות קורנפלור
כפית מחית וניל/מקל וניל
30 גרם חמאה רכה
לשטרויזל:
50 גרם קמח
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם סוכר לבן
לקישוט:
100-150 פטל קפוא/טרי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפטיסייר: מניחים בקלחת רחבה חלב וחלמונים, וטורפים. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומחית הווניל, וממשיכים לטרוף עד שאין גושים. מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה (חשוב לטרוף כל הזמן) עד שמקבלים קרם סמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה וטורפים היטב עד שהחמאה נטמעת.
2 מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור.
3.מכינים את בצק השמרים: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים ביצה וחלב. מוסיפים חמאה, מלח ווניל, וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים).
4 מחממים תנור ל-175 מעלות (מצב סטטי).
5 מכינים את השטרויזל: מעבדים חמאה קרה, סוכר וקמח בפולסים קצרים מאוד במעבד מזון, עד קבלת פירורים (אפשר גם לערבב את החומרים בקערה קטנה וליצור פירורים עם הידיים).
6 לאחר התפחה מלאה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 80-70 גרם כל אחד. מכדררים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הכדורים כ-30 דקות ולאחר מכן משטחים אותם מעט עם שטח כף היד או בעזרת כוס, יוצרים גומה בבצק ומניחים בה 2 כפות של קרם פטיסייר.
7 מוסיפים מעל הקרם את הפטל (טרי או קפוא), שטרוייזל ומכניסים לאפייה עד הזהבה כ-25 דקות.
מוציאים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
* המאפים נשמרים כיומיים בקופסא אטומה במקרר וניתן לחמם לפני ההגשה.
המתכון פורסם לראשונה בבלוג של עדיקוש
בתיאבון!