ליל הסדר עוד רגע כאן ואיתו שולחן החג, המצות והאפיקומן. אז למרות הבידוד - ואולי דווקא בגלל שהארוחה תתקיים בהרכב מצומצם - כדאי שנדע איך להכין כל מנה, ובעיקר כיצד להתאים עבורה את הדג בשיטה ובמידת העשייה המושלמת.

קבלו 7 מנות מנצחות של דגים שיעשו לכם את החג:

אמנון

דג אמנון, או "מושט", קלאסי להגשה בסגנון חריף ובבישול בסיר מתובל ועסיסי. עם 4-5 חתיכות של פילה אמנון נקי מעצמות, אתם יכולים להכין בקלות 4 מנות של דג מרוקאי אסלי, וזה בדיוק מה שהמשפחה הגרעינית שלכם צריכה – כן, גם עם מצות במקום חלה.

אפשרות נוספת היא להכין דג אמנון בתנור. עם שמן זית, פלפלים ובצלים, הדג ייתן לארוחה את הטאץ' המדויק והקליל שחיפשתם.

דג אמנון (צילום: alisafarov, shutterstock)
דג אמנון|צילום: alisafarov, shutterstock

קרפיון

גם קרפיון מתאים לבישול. למרות שהסגנון שלו שונה לגמרי מהאמנון, הבישול עושה טוב לקרפיון, וספציפית בליל הסדר, אתם יכולים לעטוף אותו בקמח מצות במקום בקמח רגיל.

אם הגרסה של גפילטע פיש ודג מבושל לא עושה לכם את זה, נסו דג קרפיון בתנור ואל תשכחו תיבול של עלי דפנה, בצל, שמיר, 1-2 כפות מיץ לימון וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.

דג קרפיון (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ)
דג קרפיון|צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ

בורי

היתרון של הבורי טמון בטעם העדין והמתמסר שלו. לכן אפשר להכין אותו בלי בעיה במגוון דרכים: בטיגון במחבת, בשמן עמוק, בתנור ובבישול - והוא ייצא טעים בכולן.

מדובר גם באחד הדגים המוכרים בישראל בזכות שהוא עסיסי כל כך ובעל בשר רך שנימוח בפה. אז לכם רק נותר להתארגן על כמות דגים לפי מספר הסועדים ולנסות את אופן ההכנה המועדף עליכם אישית, כי אין סיכוי שזה ייצא פחות ממושלם.

דג בורי מושחר (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
דג בורי מושחר|וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

בס

דג בס כדאי לאפות בתנור או לאדות. בתנור אפשר לצלות דגים שלמים, פרוסות או פילטים, אבל רצוי לשמן אותם טוב טוב לפני תחילת האפייה ובמהלכה – כמו גם להפוך אותם רק פעם אחת.

מנגד, אפשר תמיד ללכת על פשטות. הבס הוא בעל טעם מאוד עדין, וגם אידוי והגשה עם רוטב קליל ופיקנטי בטעמים אסייתיים מספיקים כדי להפוך אותו למנה טעימה ומרשימה. קחו בחשבון מנת פילה אחת לפחות לכל סועד.

דג בס (צילום: TUVISION, shutterstock)
דג בס|צילום: TUVISION, shutterstock

לברק

לברק הוא מהדגים המגוונים שבחבורה. על הגריל אתם יכולים להכין שיפודי דג או קציצות גדולות של דגים ולהגיש גם לילדים.

אם תעדיפו גרסה קריספית, נסו להכניס אותו לתנור עם עשבי התיבול המועדפים עליכם, שום ומעט לימון. אתם יכולים גם לנסות טיגון בשמן עמוק – לטגן בחום של 180 מעלות, לא יותר. זכרו כי בשום פנים ואופן אין לטגן דגים קרים, אם הדג קר, הוא יוריד את הטמפרטורה של השמן וכך יגרום לו להיספג בתוכו.

קבבוני לברק (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
קבבוני לברק|וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

ברמונדי

הקפצה במחבת היא שיטת הכנה שלא תמיד מקבלת את הכבוד הראוי לה. עם דג הברמונדי,  דג גדול יחסית שעלה לישראל בשנים האחרונות מאוסטרליה והתאקלם היטב בבריכות הדגים בארץ, היא מקלה משמעותית על תהליך ההכנה וחוסכת עבורכם זמן.

לחילופין, אתם יכולים להשרות את הדג עם לימון וקצת מים למשך כ-30-40 דקות ואז לבשל אותו עם פלפל אדום, שיני שום, מלח, פפריקה (בשפע!) וצרור כוסברה.

חסר לכם טוויסט אקזוטי? בשביל זה המציאו את הפלפל החריף – פשוט חותכים לטבעות ומוסיפים פנימה. תודו לנו אחר כך.

דג ברמונדי (צילום: vichie81, shutterstock)
דג ברמונדי|צילום: vichie81, shutterstock

דניס

אפשר להכין דניס בטיגון בשמן עמוק, בתנור או על האש. לקראת ליל הסדר, סביר להניח שתצטרכו לשנן את המתכון של דג דניס שלם בתנור.

המצרכים הבסיסיים הם דגי דניס שלמים ונקיים (לפי מספר הסועדים), שמן זית, שיני שום, מיץ לימון, עלי כוסברה ופטרוזיליה, פפריקה מתוקה ומלח ופלפל לפי הטעם.

משתמשים בסכין כדי לחרוץ את בשר הדג לעומק משני הצדדים, ל-3 חתכים בחלק החיצוני של כל צד. אחר כך מערבבים את כל חומרי המשרה בקערית ומתבלים מבפנים ובין החריצים.

מניחים בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ומחכים 25-30 דקות. לבסוף, ב-5 הדקות האחרונות אפשר להגביר את החום לגבוה ביותר כדי להשחים את הדגים מבחוץ. בתיאבון!

 

דג דניס (צילום: July Prokopiv, shutterstock)
דג דניס|צילום: July Prokopiv, shutterstock

דגים עד הבית: שירות המשלוחים שיסדר אתכם בחג

אז איך משיגים דגים בלי לצאת מהבית אתם שואלים? הכירו את "דג ישראלי טרי" – אתר ארגון מגדלי הדגים בישראל ובו ריכוז החנויות שיספקו לכם דגים ישראליים טריים עד פתח הבית.  באתר תוכלו למצוא את נקודת המכירה הקרובה לביתכם, ולבצע משלוח בקלי קלות. להלן הרשימה המלאה:

דרום

ברכת הים - 0506655632 - אשדוד

האחים דובקין - 0526778105 - מושב תקומה

שוק הדגים - 08-6656007 - באר שבע

ירושלים

דוד דגים - 02-5867640 - ירושלים

רחמים דגים ירושלים - 025327850

בית הקרפיון ירושלים – 026283361

רמת גן

אגם דגים - 0528009227 - רמת גן

תל אביב

זליאט דגים - 0547833588 - ת"א

שוק הדגים - 0509483960 - ת"א

sea2door - 036829545 - תל אביב

צפון

משמר השרון - 0523691161 - קיבוץ משמר השרון

פינת הדג - 0503666303 - חדרה

מעיין צבי - 0503230454 - קיבוץ מעיין צבי

חישדג - 0523255965 - מושב גבע כרמל

סופר דג - 0546526636 - עפולה

מנשה דגי כנרת - 0537258825 - טבריה

פינת הדג - 0508547042 - בית שאן

חיפה

דג עד הבית - 054-8860123 - חיפה

דגי רופין - 0526778105 - חיפה

דגי הקיבוצים - 0528580225 - מרכז מסחרי חיפה

דגי רופין קריות - 04822552 - קרית חיים

ראשון לציון

ד"ר דג - 052-4336721 - ראשון לציון

בורוכוב סמיון שמעון שביל הדגים - 03-9671402 - ראשון לציון

שפע של דגים - 050-3400033 - ראשון לציון

ברבוניאס - 03-9588863 - ראשון לציון

מלניק דגים - 03-9642443 - ראשון לציון

נתניה

אחים מיארה - 09-8627235 - נתניה

אימפריית הדגים - 053-5233419 - נתניה

דגי חן - 053-7764564 - נתניה

ברכה דגים - 054-6954480 - נתניה

דגי בן פורת יוסף - 054-8466883 - נתניה

דגי ביסמן-09-8828308 - נתניה

מודיעין

מרכז הדגים מודעין - 0723725526 - מודיעין

פתח תקווה

מרכז הדגים עקיבא עופר - 03-9346062 - פ"ת

דגי המושבה - 03-7975151 - פ"ת

פיראוס דגים  -03-9453222 - פ"ת

בוטיק הדגים של איתן - 03-9305691 - פ"ת

כפר סבא/רעננה

ממלכת הדגים - 09-7667564 - כפ"ס

מרכז הדגים - 09-7673665 - כפ"ס

אביגדור הדייג - אביגדור הדייג 09-7461073 - רעננה

ביטמן הדייג - ביטמן הדייג - 09-8857888 - רעננה

מקור הדגים - בן שימול משה - 09-7439430 - רעננה