1. הטרופית: מנגו, שיבולת שועל, קוקוס
לקערה הראשונה בחרתי בפרי הכי טעים בעולם - מנגו. המחשבה הראשונה שלי הייתה להכין סוג של קערת פינקולדה, אבל בדרך למדף של האננס נתקלתי בערימת מנגו ענקית ואמרתי לעצמי "וואו, הכי מנגו".
מה צריך?
הבסיס:
כוס וחצי שיבולת שועל
2 כוסות חלב או קרם קוקוס
2 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק לבחירתכם)
הקישוטים:
שבבי קוקוס
קוביות מנגו
צ'יה
אגוזי מלך
גוג'י ברי
מה עושים?
1. מכינים את שיבולת השועל: בסיר קטן מבשלים יחד על אש קטנה את כל מרכיבי הבסיס. מערבבים ללא הפסקה עד שמסמיך. מקררים לחלוטין ומעבירים לקערה.
2. לקשט בשבבי קוקוס, קוביות מנגו, צ'יה, אגוזי מלך וגוג'י ברי.
עוד באוכל טוב:
- תגידו לנו מה אתם אוכלים - נגיד לכם בני כמה אתם
- 30 שניות זוז: לביבות כרובית מטריפות
- בלי להכין קרמל: עוגות אישיות של גבינה וטופי
2. המושחתת: שוקו-בננה, חמאת בוטנים
קערה לחובבי המתוק שפחות מתחברים לעניין הסופרפוד: קערה שמלאה עד אפס מקום בשוקולד, בננות ובוטנים.
מה צריך?
הבסיס:
רבע כוס חלב אגוזי לוז
2-3 כפות חמאת בוטנים
2 כפיות קקאו
2 בננות גדולות בשלות
כף סילאן
הקישוטים:
שוקולד צ'יפס
פצפוצי אורז מלא
שברי בוטנים
מה עושים?
1. טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בלילה חלקה.
2. מעבירים לקערה, מקשטים ואוכלים.
3. הסופר-פודית: ספרולינה, בננות (מומלץ קפואות), פשתן
לאמיצים בלבד. אני שותה שייק כזה כבר 4 חודשים כל בוקר ואני ממליצה בחום. מצד שני, אני יכולה להבין את מי שהצבע הירוק קצת מבהיל אותו. תנסו, לא תתחרטו!
מה צריך?
הבסיס:
רבע כוס חלב סויה
2 בננות בשלות
2 כפות ספרולינה (ממליצה על ספרולינה טרייה קפואה)
כף מולסה, סילאן או אגבה (לאוהבי מתוק)
כף פשתן
קישוטים:
שזיף
שיבולת שועל
ספרולינה מיובשת
פשתן טחון
מה עושים?
1. טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בלילה חלקה.
2. מקשטים ואוכלים מיד.
4. המהממת- פטל אדום, פטל שחור, קינואה אדומה, חלב סויה
הקערה האהובה עליי, שבה מערבבים שני סוגי פטל עם קינואה אדומה. זו כבר ממש ארוחה בפני עצמה, שסוגרת אחלה פינה למי שלא יאכל עד הצהריים וצריך ארוחת בוקר משביעה.
מה צריך?
הבסיס:
חצי כוס פטל אדום קפוא
חצי כוס פטל שחור קפוא
רבע כוס חלב סויה
כוס קינואה אדומה, מבושלת ומקוררת
קישוטים:
אגוזי קשיו
צימוקים
קיווי
צ'יה
מה עושים?
1. טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בלילה חלקה.
2. מקשטים ואוכלים מיד.