עוגיות ריבה של פעם של לחמים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות ריבה של פעם. מקסימות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות ריבה של פעם

המרכיבים:
220 גרם חמאה
200 גרם סוכר (כוס)
שקית סוכר וניל
50 גרם אבקת סוכר (שליש כוס)
3 חלמונים
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
8 גרם אבקת אפייה
2 כפות מיץ לימון
300 גרם ריבת תות איכותית

כלים:
קורצן עיגול/פרח בקוטר 4-5 ס"מ
קורצן קטן (בשביל החור במרכז העוגייה) בקוטר 1.5-2 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, סוכר וניל ואבקת סוכר לתערובת חלקה ובהירה.

2. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים עד להיטמעות בתערובת. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד היטמעות.

3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד אחידות.

4. משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.

5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ-1 ס"מ.

6. קורצים עיגולים מלאים ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קורצים עיגולים עם חור במרכז ומסדרים על תבנית שנייה.

7. מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 10-12 דקות עד קבלת גוון בהיר-זהוב (שולי הבצק צריכים להזהיב העוגייה להישאר בהירה).

8. מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור למעלה.

9. מניחים על העוגיות השלמות כפית ריבת תות וסוגרים עם החלק העליון.

עוגיות חמאה בצורת לב - קורצים עוגיות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קורצים עוגיות חמאה בצורת לב|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות חמאה בצורת לב

המרכיבים:
150 גרם חמאה קרה
20 גרם סוכר וניל (שקית)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
50 גרם חלמונים (2 יחידות)
160 גרם קמח (כוס+2 כפות)
כוס סוכר נוספת, לטבילה

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וניל וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד אחידות.

4. משטחים את הבצק בצורה ריבועית על נייר אפייה או ניילון נצמד, עוטפים ומניחים במקרר למינימום שעה.

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ (יש כאלה שהכי נוח להם לרדד בין שני ניירות אפייה).

6. קורצים לבבות בעזרת חותכן, טובלים בסוכר משני הכיוונים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

עוגיות חמאה בצורת לב (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות חמאה וקקאו בצורת לב. הכי כיף להכין את שני הסוגים ולארוז ביחד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות חמאה וקקאו בצורת לב

המרכיבים:
150 גרם חמאה רכה
120 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס דחוסה)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
25-30 גרם חלמון (יחידה אחת)
170 גרם קמח (כוס ורבע)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
40 גרם קקאו (3 כפות)

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ושני סוגי סוכר עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מוסיפים את החלמון ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקקאו מערבבים עד אחידות.

4. משטחים את הבצק בצורה ריבועית על נייר אפייה או ניילון נצמד, עוטפים ומניחים במקרר למינימום שעה.

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ (יש כאלה שהכי נוח להם לרדד בין שני ניירות אפייה).

6. קורצים לבבות בעזרת חותכן, טובלים בסוכר משני הכיוונים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

עוגת גבינה ותותים בצנצנת (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה ותותים בצנצנת. שתי כפיות, צנצנת אחת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ותותים בצנצנת

המצרכים:

לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת 30% (גביע)
130 גרם אבקת סוכר (חצי כוס+2 כפות)
קליפה מגוררת מחצי לימון
גרגירים מחצי מקל וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)

לשטרויזל אגוזי לוז:
300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)
3 קמצוצי מלח

לרוטב:
300 גרם תות שדה
100 גרם פטל אדום קפוא
200 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון

כלים:
שק זילוף
צנצנות זכוכית קטנות, 180-225 מ"ל, או כוסות זכוכית יפות

אופן ההכנה:

1. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר, גרידת לימון ווניל. מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יציב ורך ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.

2. מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, חמאה ואגוזי לוז עד לקבלת פירורים גסים. אופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, מערבבים את הפירורים ואופים עוד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

3. מכינים את הרוטב: מנקים את התותים מהעוקץ וחוצים אותם לשניים. מעבירים לסיר, מוסיפים את הפטל והסוכר, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 10-12 דקות. סוחטים חצי לימון לתוך הרוטב, מערבבים ומורידים מהאש.

4. מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית הצנצנת או כוס הזכוכית את רוטב הפירות.

מזלפים שכבת גבינה, מפזרים מעל שטרויזל, ושוב גבינה. מסיימים בעוד שכבה של רוטב. מגישים, או שומרים בקירור.

הערה: ניתן לשלב ברוטב כל מיני סוגים של פירות יער, או קוביות תפוחים, קינמון וצימוקים.

חטיף קוקוס של פעם (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חטיף קוקוס של פעם. היינו שמחים לקבל כזה ממישהו אהוב|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ממתק קוקוס של פעם

המרכיבים:
3 גרם ג'לטין (רבע שקית)
2 כפות מים קרים
100 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 מיכל+כף)
200 מ"ל חלב קוקוס
30 גרם סוכר (3 כפות)
100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
150 גרם קוקוס לבן (כוס וחצי)
150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
50 גרם קוקוס לבן, לציפוי (חצי כוס)
2 טיפות צבע מאכל ורוד/אדום, או לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. מרככים את הג'לטין עם המים הקרים ומשהים בצד לספיחת הנוזלים.

2. שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב קוקוס וסוכר ומביאים לרתיחה.

3. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן ומערבבים.

4. מוסיפים את הג'לטין לתערובת החמה ומערבבים עד שהוא נמס.

5. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.

6. מקררים את התערובת כמה דקות ובינתיים מקציפים את השמנת להקצפה. מקפלים בעדינות עם תערובת הקוקוס.

7. מעבירים לניילון נצמד או נייר אפייה, יוצרים צורת גליל (זהירות, זה דביק), עוטפים ומאחסנים לשעתיים מינימום במקפיא. אפשרות נוספת: מכניסים לשק זילוף ומזלפים על נייר אפייה פסים פסים.

8. מערבבים את הקוקוס הנותר עם צבע המאכל, ליצירת קוקוס ורוד. מעבירים לצלחת.

9. מוציאים את ממתקי הקוקוס מהמקפיא, מגלגלים מעט על משטח העבודה ליצירת גלילים יפים ומגלגלים בתוך הקוקוס הוורוד. מקפיאים וחותכים לגודל הרצוי.

קרם שניט שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קרמשניט שוקולד. וואו אחד גדול|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קרמשניט שוקולד 

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
100 גרם אבקת סוכר (כוס)

לגאנאש שוקולד:
500 גרם שמנת מתוקה (2 מיכלים)
20 גרם גלוקוזה או סירופ תירס (להשיג בחנויות המתמחות או בסופרים הגדולים)
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
מעט גרידת מנדרינה או תפוז (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הבצק: מפזרים מעט אבקת סוכר על נייר אפייה בעזרת מסננת דקה, ומניחים מעל את הבצק. מפזרים מלמעלה עוד אבקת סוכר, ומכסים בנייר אפייה. מרדדים לעלה בעובי 0.5-1 ס"מ. מחוררים את הבצק בעזרת גלגלת או מזלג, מעבירים לתבנית אפייה ומלמעלה מניחים עוד תבנית (כדי שהבצק לא יוכל "להיפתח" ולעלות).

2. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הבצק כ-10 דקות. מורידים טמפרטורה ל-170 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות. הבצק צריך להיות שחום ופריך, בעל צבע קרמלי עדין. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.

3. חותכים את הבצק על קרש חיתוך בעזרת סכין משוננת וחדה למלבנים בגודל 10X4 ס"מ.

4. מכינים את הגאנאש: יוצקים את השמנת והגלוקוזה/סירופ תירס לסיר ומבשלים עד לרתיחה. יוצקים על השוקולד, מערבבים לתערובת חלקה ומסננים.

5. מעבירים לקופסה, סוגרים עם ניילון נצמד בצורה מהודקת ומאחסנים בקירור לפחות 12 שעות.

6. לאחר הקירור מקציפים את הגאנאש במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם אוורירי ויציב.

7. ממלאים שק זילוף ומזלפים את הקרם על מלבן הבצק. ניתן לזלף בצורה גלית, בצורת כדורים, פסים או איך שרוצים.

8. מניחים עוד מלבן בצק, מזלפים גאנאש גם עליו, ומקשטים בתות שדה או שברי שוקולד, אם רוצים.

עוגיות פיננסייר ממולאות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות פיננסייר ממולאות. אפשר למלא בכל מה שאוהבים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות פיננסייר ממולאות

המרכיבים:
200 גרם חמאה
200 גרם חלבון (6 יחידות)
240 גרם סוכר ( כוס+2 כפות)
120 גרם שקדים טחונים (כוס ורבע)
80 גרם קמח (חצי כוס+כף)
כף רום

אופן ההכנה:

1. מחממים חמאה על להבה בינונית עד לקבל צבע חום-אגוזי.

2. מערבבים את החלבונים והסוכר במיקסר עם וו גיטרה (אין צורך להקציף). מוסיפים שקדים טחונים, קמח, חמאה ולבסוף רום.

3. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר 12 שעות לפחות.

4. שמים את המסה בתוך שק זילוף, ומזלפים בתבניות סיליקון שקעים לפיננסיים.

5. מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים את הפיננסייר כ-6 דקות, מסובבים ואופים עוד 5 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב.

6. אחרי הצינון ניתן למלא בריבת תות שדה, גאנאש שוקולד או קרם פטיסייר ופרי טרי.

>> איך מכינים לחמניות בצורת פרח? טיפ ומתכון
>> טעימא: פאי המנגולד של אמא