פלאפל טונה אפוי ומופחת קלוריות של השף אריק אשכנזי

המרכיבים:
קופסת טונה (160 גרם) 5% בטעם טבעי
1 בצל שאלוט, קצוץ
2 כפות מיונז קל
שליש כוס גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם לפחות
מלח 
פלפל שחור
קמח
2 ביצים 
פירורי לחם
 
אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את הטונה, הבצל, המיונז והחומוס. מתבלים. מכניסים את התערובת שהתקבלה למקפיא למשך 10 דקות.

2. מחממים תנור ל-250 מעלות.
 
3. יוצרים מהתערובת כדורי פלאפל. מעבירים את הכדורים בצלחת עם קמח, טובלים בביצים הטרופות ומיד לאחר מכן מכסים את הכדורים בפירורי הלחם.

4. מניחים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 3 דקות או עד שהכדורים משחימים.
פסטה טונה ברוטב עגבניות (צילום: יח
הנה לכם ארוחת ערב זריזה. פסטה טונה|צילום: יח"צ סטארקיסט
 
פסטה טונה ברוטב עגבניות של ביה"ס לקולינריה בישולים

המרכיבים:
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 כפות שמן זית
8 שיני שום, קלופות וכתושות
2 קופסאות עגבניות קלופות (400 גרם כולל נוזלים)
2 גבעולי תימין
עלי בזיליקום קצוצים
מעט מלח
קורט סוכר
מעט צ'ילי גרוס
2 קופסאות טונה (320 גרם) 5% בטעם טבעי
500 גרם ספגטי מקמח מלא
 
אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב העגבניות: בסיר קטן שמים כף משמן הזית ומטגנים את הבצל מבלי שישחים. מוסיפים את שיני השום הכתושות וממשיכים לטגן הכל יחד עוד מספר שניות.

2. מוסיפים את העגבניות המשומרות, כולל הנוזלים. שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ, מוסיפים את התימין, הבזיליקום, המלח, הסוכר והצ'ילי ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הטונה ומתקנים תיבול.

3.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לסיר הרוטב. מגישים עם פרמזן ומספר עלי בזיליקום לקישוט.

קציצות טונה מרוקאיות (צילום: יח
כמו חריימה, אבל קצת אחרת. קציצות טונה מרוקאיות|צילום: יח"צ סטארקיסט

קציצות טונה מרוקאיות של מורן איתן, דיאטנית קלינית

המרכיבים:

לקציצות:
2 קישואים, מגוררים
1 בצל, מגורר  
צרור פטרוזיליה, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מעט מלח
2 קופסאות טונה במים, מסוננות
2 ביצים (אחת לתערובת ואחת טרופה, להברשה)

לרוטב:
כף שמן
5 שיני שום, קצוצות
קופסת עגבניות מרוסקות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
2-1 פלפלים חריפים, קצוצים דק
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לא חובה: מעט לימון מגורד
כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
חצי כוס מים
 
אופן ההכנה:
 
1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את הקישואים, הבצל, הפטרוזיליה, השום, הפפריקה, הכורכום והמלח ומסננים מנוזלים. מוסיפים את הטונה וביצה אחת, ומערבבים. יוצרים כדורים ומברישים כל כדור בביצה טרופה. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.
 
2. מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן בסיר שטוח ומטגנים את השום. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מוסיפים מים בהתאם לצורך.
 
3. מרכיבים את המנה: מסדרים את הקציצות שיצאו מהתנור בצלחת הגשה, שופכים מעליהן את הרוטב ומגישים.