כך הפך "דובנוב 8" למקום שהוא אבן שואבת לעיתונאים ופרשנים פוליטיים, חברי כנסת מכל הסיעות, אנשי עסקים מהמגדלים הסמוכים וכמובן אמנים משלל התיאטראות והאולמות מסביב. כולם הפכו אותו לסוג של בית שני – בזכות ולא בחסד. "מקום שבו רואים במציאות את מיטב כוכבי הטלוויזיה – גם את המראיינים וגם את המרואיינים", מספר בגאווה אחד הלקוחות הקבועים של המקום - והוא צודק. "דובנוב 8", במידה רבה היא גרסה תל אביבית, לא מעונבת ובגובה העיניים של מועדוני החברים הלונדוניים והוותיקים. לצד המיקום והאווירה, ישנו שפע גדול של ארוחת בוקר מפנקות. מומלץ לבצע מראש הזמנות לאורך כל ימות השבוע ובפרט בסופ"שים לאור הביקוש הרב.

 קפה דובנוב- מחלבות גד3 (צילום: זוהר מואטו)
ארוחות בוקר שכולם אוהבים|צילום: זוהר מואטו

ארוחות בוקר שכולם אוהבים

בתפריט המוגש עד 12:30 מככבת קודם ארוחת בוקר ישראלית קלאסית שכוללת מנת ביצים שמכין השף (למשל: אומלט עשבי תיבול ובצל מעולה). לצדה מגיעים, וקחו נשימה ארוכה: גבינות, סלט אבוקדו, טפאנד זיתים, סלט טחינה, סלט טונה, סלט ירקות עשיר וקצוץ וגם סלסלת לחמים חמים-חמים. כל אלו מוגשים לצד מיץ טבעי וקפה מעולה של מאורו, מבתי הקלייה הטובים והמוערכים של איטליה. מי שיזמין את כל הטוב הזה פעמיים ובתור ארוחת בוקר זוגית, יהנה לצדה גם מתוספת של מוזלי יוגורט ופירות טריים או כוס מימוזה, קוקטייל קליל של יין מבעבע ומיץ תפוזים טבעי בטוויסט איטלקי, שכיף לפתוח איתו את היום.

עוד בתפריט ארוחת הבוקר של "דובנוב 8": קרוק מדאם פריזאי, טוסט קלוי בחמאה, ממולא בגבינה ובנתח סלמון מעושן או חזה אווז, שעליו מונחת בגאון ביצת עין של 2 ביצים, ממש כמו בעיר האורות; מנת אגז בנדיקט מושלמת, עם לחמניות מאפין קלויות, ביצים עלומות, רוטב הולנדייז קלאסי ובין לבין סלמון מעושן מעולה או חזה אווז. עבור חובבי המתוק יש פרנץ' טוסט מטוגנים שמוגשים לצד סלט פירות, רוטב מייפל ושמנת חמוצה או לחלופין מוזלי קליל עם סלט פירות וגרנולה ביתית.

 קפה דובנוב- מחלבות גד4 (צילום: זוהר מואטו)
שקשוקה מושקעת|צילום: זוהר מואטו

חכו שתראו את השקשוקה

2 ארוחות מיוחדות שתפסו את תשומת ליבנו במיוחד מתוך המבחר של מנות הבוקר ב"דובנוב 8"; הראשונה היא  ארוחת הבוקר הבלקנית, "פינוק ים תיכוני" כפי שקרויה בתפריט, היא כוללת שלישיית בוריקטס פריכים ובמילוי גבינה שמגיעים עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ, סלסת עגבניות וטחינה, ממש כמו בבתי המאפים המפורסמים של יפו או שבת בבוקר אם נפלתם למשפחה הנכונה מסלוניקי, בולגריה או איזמיר.

בנוסף התלהבנו במיוחד מהשקשוקות המושקעות, הן מגיעות בדיוק כמו במסעדות המסורתיות. במחבת ברזל אישית ורותחת, כשאפשר לשדרג את השקשוקה – שמכינים מא' עד ת' במקום  עם תוספת מושקעת של חצילים קלויים וכן גבינה בולגרית או לחלופין בנקניקיות מרגז מהסרטים, שמכינים באופן מיוחד ובלעדי עבור המסעדה. כמובן הטעם בהתאם, גן עדן לחובבי הפיקנטי בפרט והשרקוטרי (נקניקיות תוצרת יד) בכלל.

 קפה דובנוב- מחלבות גד2 (צילום: זוהר מואטו)
הכריכים המושקעים של קפה דובנוב|צילום: זוהר מואטו

כריכים מושקעים עם סלמון, יאמי

למי שרוצה לחטוף משהו על הדרך מוצעים כאן לאורך כל הבוקר גם מאפים כקרואסון ועוד (בעסקית קפה ומאפה), כריכים מושקעים עם סלמון, טפנד וירקות, חביתה וגבינת שמנת, פטה ופלפלים קלויים ועוד. מי שהתעורר מאוחר או קובע כאן לדייט צהריים או ערב, יתענג על מנות הדגל הקלאסיות של "דובנוב 8", שנוצרו על ידי השף בהשראת תפריט הביסטרו הצרפתי והקלאסי מצד אחד והמטבח האיטלקי האהוב מצד שני.

בראשונות מככבות מנות כמו פטה כבדי עוף אוורירי עם טוסטונים וריבת בצל, קרפצ'יו סינטה עם שמן זית וגבינת פרמזן מגורדת, גרבדלקס, סלמון בכבישה ביתית ובסגנון שבדי, סביצ'ה דג ים (בהתאם להיצע באותו יום) ועוד. בעיקריות מוגשות כאן פסטות ברטבי עגבניות, שמן זית ושמנת, פיצה, ומעל לכולם שניצל והמבורגר מיתולוגיים שנחשבים כל אחד למצטיינים בתחומם ובעיר. נסו ולא תתאכזבו.