שוב חבר חזר מחו"ל וסטוק ממתקים נדירים באמתחתו, ושוב מציפה אותנו הקנאה. אז נכון, הימים שבהם טובלרון ממעבר לים נחשב לפינוק לא נורמלי כבר הרחק מאחורינו, והיום אנחנו יכולים למצוא מבחר לא מבוטל של ממתקים בכל מכולת שכונתית - אבל עדיין קשה, קשה לא לפזול החוצה. יש לנו טוויקס? אנחנו עורגים לטוויקס הלבן. יש לנו m&ms? נכון, אבל לא את כל הסוגים. יש לנו עוגיות אוראו? ברור, אבל יש למותג הזה עוד המון מה להציע. אחרי כמה טיולים לחו"ל ומחקר מעמיק באינטרנט, קבלו את הרשימה (הלא סופית) של הרחבות המותג שהיינו מתים, פשוט מתים, שיהיו בארץ.
משפחת Mars
M&M's Pretzel: הטעם החדש ביותר בסדרה. השילוב הגאוני בין מתוק ומלוח מגיע גם לעדשים האהובות בצורה של בייגלה פריך המצופה בשוקולד, ומעליו ציפוי העדשים הרגיל שמוסיף עוד שכבה של פריכות. להשיג בארה"ב.
M&M's Coconut: לחובבי השילוב הטרופי הזה של שוקולד וקוקוס. להשיג בארה"ב.
Twix White: את שוקולד החלב שעוטף את הממתק, החליף הפעם שוקולד לבן. אין להשיג - עד הפעם הבאה שתצא המהדורה המוגבלת הזאת.
שוקו בטעמי Mars, Twix, Bounty ועוד
עם כל הכבוד לגאווה הלאומית ולשוקו יטבתה, באנגליה הבינו שאם יש חטיף שנמכר בצורתו המוצקה, אין סיבה שלא ימכר גם בצורתו הנוזלית. המשקאות משווקים בצורת שוקו קר, אבקה להכנת מילקשייק, והיציאה האחרונה: אריזה המכילה גם מילקשייק וגם חטיף - במיוחד לסובלים מסוכרת. לנו בישראל נותר בינתיים לקנות את החטיפים בצורתם הרגילה ולהמיס אותם עם חלב. מי שניסה מוזמן לספר לנו על זה בתגובות. להשיג באנגליה ושאר מדינות אירופה.
תגובתה של גל סידס, סמנכ"לית השיווק של חברת סידס המייבאת לארץ את המותגים מבית Mars: "בעבר, ולתקופה מוגבלת, שווק טוויקס לבן בישראל ואנו מנסים להעשיר את המגוון המקומי במהדורות מוגבלות נוספות".
משפחת Oreo
האוריאו היא אחת העוגיות הנמכרות ביותר בעולם, מה שכמובן גרר מתיחה של המותג לכל כיוון אפשרי. כיום באתר העולמי של אוריאו יש לא פחות מ-62 סוגים של מוצרים סביב המותג. ומה איתנו? גורנישט, תודה. אבי מור, סמנכ"ל השיווק של חברת סיימן, הנציגה הבלעדית של אוריאו בארץ, מתרץ את הדלות בין היתר בזה שלעתים קרובות הג'לטין (החומר המייצב) במוצר לא כשר, משום שהוא מופק מעצמות בקר או חזיר. אוף.
Oreo Cakesters: גרסה רכה ונפוחה יותר לאוריאו - קרם אוריאו מוקצף בין שתי עוגיות נימוחות.
Oreo Brownie: בראוני בטעם אוריאו עם חתיכות אוריאו בפנים.
Winter Oreo: מהדורת חורף מיוחדת עם קרם אוריאו אדום. 300 ימי שמש בשנה בתל אביב הם לא סיבה מספיק טובה למנוע את זה מאיתנו.
תחתית פאי Oreo: הכנת עוגה עם תחתית עוגיות אוריאו מעולם לא הייתה קלה יותר – במקום לקנות חבילת אוריאו ולרסק אותה במעבד מזון, המציאו בשבילנו את תחתית האוריאו. רק להוסיף מילוי ולהגיש עם או בלי אפייה. להשיג בארה"ב.
אינסטנט פודינג Oreo: מסתבר שיש חיים אחרי האינסטנט פודינג וניל שנדמה שמככב כבר יותר מדי שנים כמרכיב מרכזי בעוגות ארצנו. מהגרסה של אוריאו אפשר להכין מילוי לתחתית הפאי שלמעלה, או לערבב עם שתי כוסות חלב, לשים במקרר לחמש דקות - ולחגוג על קינוח קרם אוריאו.
משפחת הקינדר
את ביצת ההפתעה המיתולוגית כבר אין בארץ (היא לא התאימה לאקלים המזרח תיכוני ונמסה. ברצינות). לחברת פררו, יצרנית הקינדר (כן, אלה של הפררו רושה), יש קו מוצרי חלב שנמכר במקררים של הסופרים בלבד. ברור שמוצרים כאלה הם הרבה יותר טריים, ובהתאם גם יותר טעימים.
Pingui: עוגת חלב מצופה בשוקולד מריר.
Maxi King: ופל פריך המכיל קרמל וחלב מצופה בשוקולד-חלב עם שברי אגוזי לוז.
Milk-Slice: עוגה קרה עם חלב ודבש.
Choco fresh: חלב קר ואגוזי לוז מצופים בשוקולד פריך.
את מותגי קינדר השונים ניתן להשיג בחלק ממדינות אירופה.
Smorz – דגני בוקר עם מרשמלו
ביקור באתר של קלוגס ארה"ב מגלה שקיים שם מבחר של 59 דגני בוקר. ה-S'more הוא במקור פינוק אמריקאי של ליד המדורה, בצורה של שני ביסקוויטים שביניהם חתיכת שוקולד ומרשמלו מומס (חייבים לנסות את זה בל"ג בעומר הבא). ה-Smorz הוא גרסת דגני הבוקר של הממתק - ביסקוויטים פריכים בציפוי שוקולד עם מרשמלו מתוק ונימוח. הבעיה עם מרשמלו היא שהוא מכיל ים של ג'לטין, ולעתים היצרנים בחו"ל בוחרים שלא להשתמש בגרסה הכשרה (צמחית או מעצמות דגים) - לכן יש נטייה למוצרי מרשמלו כמו זה שלא להגיע ארצה. להשיג בארה"ב.
שכחנו משהו? מכירים ממתקים אחרים שאין בארץ? ספרו לנו בתגובות