"וואו! אני בהלם, לא היה לי מושג" - זו הייתה התגובה הראשונה של ג'קי אזולאי כששמעה שמתכון הדג החריף שלה מהעונה השלישית של "מאסטר שף" מתקרב למיליון צפיות, והוא המתכון השני הכי נצפה של "אוכל טוב" בכל הזמנים. "זה מרגש אותי מאוד, והאמת היא שעד היום אנשים פוגשים אותי ברחוב ואומרים לי שהדג שלי מככב אצלם בכל ערב שבת. זה כיף וזו גאווה גדולה בשבילי".
אז מסתתר מאחורי הדג המנצח של ג'קי? מה הסוד מאחורי המתכון שמלווה את משפחת אזולאי כבר שנים? ג'קי מנסה להסביר: "כמעט כל התגובות שקיבלתי עליו היו 'הכנתי והצליח לי'. אני חושבת שהיום כולם מחפשים מתכונים ברשת וזה כיף שיש מתכון שהוא לא מסובך במיוחד והכל פשוט ונגיש. במקרה הזה, המתכון הזה עונה על כל הקריטריונים האלה".
"את המתכון התחלתי להכין כשהייתי בערך בת שבע. זה התחיל בשלבים: בהתחלה אמא שלי לא נתנה להכין הכל ורק ניקינו את הדגים יחד. אחר כך היא הסכימה שאקלף לה את השום ורק אחר כך לחתוך את העגבניות. עם הזמן כבר יכולתי להכין הכל חוץ מלתבל, וכשלא הייתה ברירה ואמא כרעה ללדת בערב שבת, קפצתי למים העמוקים. כמובן שזה היה בלי הכנה מראש ובלי להסתכל או לראות באיזה תבלינים היא השתמשה. ידעתי שהוא טוב מהמבט של אבא שלי שנתן אישור שזה מאוד דומה לדג של אמא.
"המתכון הזה מלווה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי אוכלת דג, בערך מגיל חמש או שש. אני מאמינה שהוא הגיע מסבתא שלי בטח. זה לא איזה מתכון עם היסטוריה מיוחדת, אבל זה לדעתי כל הקסם שלו - הפשטות שמנצחת הכל".
עשית בו שינויים מאז?
"לא שיניתי כלום אף פעם וגם אין מה לשנות. הוא כל כך טעים שאין צורך לגעת בכלום. מה גם שאני מרגישה אחריות שהמתכון הזה נמצא אצל כל כך הרבה אנשים. אז אם אחליט לשנות משהו, מה יהיה איתם?"
עוד באוכל טוב:
- הגיע הזמן: קרמבו ביתי מטורף
- את זאת אתם חייבים לנסות: פיצה ביתית ללא לישה
- פוקצ'ה עם ירקות קלויים שמחסלים עוד לפני ההגשה
בדיוק כמוכם, גם ג'קי מכינה לרוב את הדג בערבי שבת ובחגים, אבל לפעמים, כך היא מספרת, יש מקרים יוצאי דופן: "בשבוע שעבר, למשל, אחת החברות שלי הגיעה לבקר אחרי שלא ראתה אותי המון זמן, ולמרות שהגיעה ביום רביעי היא לא ויתרה - וכמובן שהכנתי לה אותו", היא צוחקת.
מחר מתחילה עונה נוספת של "מאסטר שף", יש לך עצות למתמודדים?
"אני ממש מתרגשת לקראת העונה החדשה. תמיד יש למה לצפות ואף עונה לא דומה לזו שקדמה לה – האנשים, הסיפורים והאוכל זה תענוג אחד גדול. העצה היחידה שיש לי למתמודדים החדשים היא שיבשלו את הנשמה שלהם. בהצלחה!".
דג מרוקאי של ג'קי אזולאי
המצרכים:
1 פלפל אדום מתוק
4-5 עגבניות בשלות
ראש שום, מפורק לשיניים
1 צרור כוסברה, קצוץ
פפריקה מתוקה
כורכום
חצי כוס מים
מלח
3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
4-5 חתיכות של דג מושט - פילה נקי מעצמות
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
2. מקלפים את שיני השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.
3. מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.
4. בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
5. טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים.