1. הזן: לתוצאות הטובות ביותר הקפידו להשתמש בזן "יבש" של תפוחי אדמה, כמו אדום (דזירה) או סגול.
2. שוק שימור התפוד: בבית חשוב לאחסן את תפוחי האדמה במקום חשוך, מאוורר וקריר (לא במקרר, כי מתחת ל-4 מעלות העמילן שבתוכם הופך לסוכר), ולאכול בתוך שבוע מיום הקנייה.
2. האיכות: חשוב לוודא שאין לתפוד "עיניים" או כתמים ירוקים – מה שמעיד שהתפוד אינו טוב למאכל ויש לשתול אותו בגינה או להשליך אותו לפח (תפוחי אדמה ירוקים הם אפילו רעילים).
5. לא חייבים ביצה. תוספת של ביצה לתערובת הופכת אותה ליותר נוזלית, "מדביקה" אותה ומוסיפה לה שומן וטעם, אבל ממש אינה חובה. אפשר להחליף את הביצה במעט שומן צמחי משובח, לעסות את המסה כמה דקות ולדחוס אותה היטב לפני הטיגון - שתי הפעולות האלו ידאגו להפעלת החלבונים שבעמילן לצורך "הדבקה" על מנת שהלביבות לא יתפרקו.
6. הבצל: מי שאוהב בצל בלביבה שלו, שיוסיף למסת תפוחי האדמה המגורדת בצל מטוגן שקוף, כלומר כזה שכבר איבד נוזלים, על מנת לשמור על מקדם "הדבקה" גבוה.
7. דיאטה: כדי לחסוך בקלוריות תמיד אפשר להחליף את הטיגון באפייה. מה שכן, אם אופים את הלביבות חשוב לדאוג שיהיה בהן קצת יותר שומן וליצור אותן קצת יותר עבות - כדי שלא נקבל בסוף האפייה קרקר תפוח אדמה יבש.
8. חימום חוזר: רק בתנור או בטוסטר אובן. שניהם יחזירו את הקראנצ'יות ללביבה.
9. הגרסה המתוקה: ללביבות מתוקות יש להוסיף למתכון תפוחים מקורמלים בחמאה, סוכר וקינמון.
10. הצעות לשדרוג: ללביבות בטעם של פעם: הכינו מטבל משמנת חמוצה או מסקרפונה ועירית קצוצה דק-דק; ללביבות בטעם ממכר: פזרו מעל הלביבה גבינת מנצ'גו מגוררת, שברו מלמעלה ביצה והכניסו לתנור לכמה דקות עד שהגבינה ניתכת והביצה הופכת לעלומה; ללביבות בטעם בשרי: הגישו עם אוסובוקו עם הרבה רוטב.